Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnați campionii județeni la șah

• la competiția din acest an au participat 40 de șahiști brăileni, legitimați la cluburile din oraș dar și din alte localități • Cătălin Răzvan Tudoroiu este campionul județean de șah la seniori

 

Pe 25 și 26 noiembrie, în Brăila, s-a desfășurat finala Campionatului județean de șah, competiție organizată de Asociația Județeană de Șah (AJ Șah) în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport Brăila și cu școala generală “Fănuș Neagu”.

Ediția din acest an a fost structurată pe mai multe categorii de vârstă și anume seniori, jucători U8, U10, U12 și U14.

Turneeele s-au desfășurat în sistem elvețian, 6 runde, o oră de fiecare pentru toată partida și 30 de secunde timp adițional pentru fiecare mutare.

Arbitrajul a fost asigurat de gălățeanul Flavius Mihailiuc și brăileanul Cosmin Dobrescu.

Competiția a fost omologată la Federația Română de Șah și la Federația Internațională de Șah (FIDE).

Au participat 40 de șahisti brăileni legitimați la cluburile brăilene CS Orizont 64, Minerva, Micul Prinț, Electro și la cluburile Șah Club Galați, CSM Galați, Genius Galați și Oxigen București.

După disputarea celor 6 runde, campion județean la seniori a devenit Cătălin Răzvan Tudoroiu de la CSM Galați, cu 6 puncte, pe locul al doilea s-a clasat Victor Mocanu de la Șah Club Galați cu 4 puncte și jumătate, iar pe al treilea Rareș Găzdaru de la Minerva Brăila, cu 4 puncte și jumătate.

La U12, primul loc a fost adjudecat de Andrei Paul Oprea (Micul Prinț Brăila), iar pe locul al doilea și al treilea s-au clasat doi jucători de la Minerva Brăila, Ioan Robert Ivan, respectiv Andrei Vlad Roșu.

Podiumul la U10 a fost ocupat în ordine de: 1. Ionuț Rareș Călin (Minerva Brăila), 2. Teodor Viktorov (Electro Brăila), 3. Mădălin Rareș Aldea (Micul Prinț Brăila).

La fete U10, campioană județeană este Maria Maya Pantazescu de la Orizont 64 Brăila.

La U14, locul întâi i-a revenit lui Alin Negotei, șahist legitimat la Genius Galați.

Clasamentul final la U8, băieți: 1. Mihai Răzvan Roșu, 2. Filip Stencău (ambii de la Minerva Brăila), 3. Petru Eduard Grigore (Micul Prinț Brăila).

La fete U8, titlul județean i-a revenit șahistei de la Micul Prinț Brăila, Maria Amalia Malinche.

Marta Vladimir, de la Orizont 64 Brăila, a primit premiul pentru cea mai tânără participantă, aceasta având doar 5 ani.

Au fost acordate premii în bani la seniori, cupe, medalii și diplome pentru câștigatori, diplome de participare, la toate grupele de vârstă, festivitatea de premiere fiind oficiată de Iulian Zanfir și Ionel Balcan, președintele, respectiv vicepreședintele Asociației Județene de Șah Brăila.

“Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a competiției și îi felicit pe toți participanții pentru efortul depus. Îi așteptăm pe copii și juniorii brăileni cu vârsta până în 14 ani pe data de 16 decembrie 2023, la Teatrul “Maria Filoti”, unde va avea loc tradiționalul turneu de șah “Căluțul de Fildeș“ ajuns la ediția  a XV-a”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreședintele  A.J. Șah Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro