Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnați câștigătorii Concursului "Întâlnirea Umoriștilor"

* evenimentul pus în scenă de Casa de Cultură a Municipiului în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) "Ștefan Tropcea" s-a desfășurat weekendul trecut, la Casa Memorială "Petre Ștefănescu-Goangă" * în preambulul Galei Laureaților, a fost vernisată expoziția de pictură "Amprente Florinești" a artistului plastic Florin Gabriel Călin

 

Casa Memorială "Petre Ștefănescu-Goangă" Brăila a găzduit, sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 18.00, Gala Laureaților celei de a IV-a ediții a Festivalului Concurs "Întâlnirea Umoriștilor", manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) "Ștefan Tropcea". 

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: 1. UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) cu tema "Picior... literar" și 2. PROZĂ SCURTĂ (schiță umoristică și aforisme) cu tema "Picioare... în general". Potrivit managerului Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu, Premiul I la categoria "poezie umoristică" a revenit Issabelei Cotelin, din București, iar Premiul II a fost acordat lui Gheorghe Bâlici, din Chișinău, Republica Moldova. La categoria "distihuri absurde", Premiul I a fost acordat Constanței Apostol, din municipiul Galați, Premiul II umoristului Laurențiu Ghiță, din București, iar Premiul III lui Vasile Larco, din Iași. Premiul I la categoria "schiță umoristică" a fost adjudecat de Violeta Urdă Cuțurescu, din București, Premiul II a revenit Florentinei Loredana Dănilă, din Slobozia, iar Premiul III lui Andi Ceaușu, din Israel.

În sfârșit, la categoria "aforisme", Premiul I a fost acordat ex-aequo lui Elis Râpeanu, din București și Ion Diviza, din Chișinău, iar Premiul III lui Iulian Bostan, Tecuci. Ion Nicolescu, reprezentantul Bibliotecii Cernătești, din județul Buzău, a acordat Premiul "Ion Băieșu" (premiu instituit de biblioteca respectivă) doamnei Florina Dinescu din Ploiești.

Mai trebuie amintit faptul că, în preambulul Galei Laureaților, la ora 17.30, a fost vernisată expoziția de pictură "Amprente Florinești" a artistului plastic Florin Gabriel Călin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro