Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnaţi campionii judeţeni la Go

• la competiţie au participat 32 de juniori cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani 

 

Sâmbăta trecută, C.S. Atari, clubul brăilean cu unul dintre cele mai bogate palmaresuri în ceea ce priveşte titlurile naţionale şi europene la Go, în colaborare cu Centrul Cultural al Parohiei “Naşterea Domnului”, care a asigurat fondul de premiere, au organizat, la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, finala Campionatului Judeţean de Go şcolar.

Au participat 32 de juniori cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, grupaţi pe trei categorii valorice. Competiţia s-a bucurat şi de participarea unor valoroşi oaspeţi din Timişoara şi Bucureşti.

Astfel, la categoria A, titlul judeţean i-a revenit lui Matei Duţu, de la Şcoala “Sfânta Maria”, pe locul al doilea s-a clasat Iulia Liga, de la CN “N. Bălcescu”, iar treilea lui Bogdan Negrea, de la Şcoala “Al. I. Cuza”.

La categoria B, pe primul loc s-a clasat Ştefan Toporău, de la “Al. I. Cuza”, urmat de Matias Vlaicu, de la “Sfânta Maria” şi de Dragoş Broască, de la “Al. I. Cuza”. La categoria C, campion judeţean a devenit Cătălin Buzea (20 kyu), de la grădiniţa “Luceafărul”. Pe locurile al doilea şi al treilea s-au situat brăilenii  Alexandru Dublea şi Mara Zovot, ambii de la “Al. I. Cuza”.

Concursul a fost arbitrat de medicul Iulian Toma (3 dan).

În paralel cu cele 5 runde judecate în sistem McMahon s-a desfăşurat şi un curs intensiv de iniţiere în Go susţinut de profesorul Cătălin Albu (3 kyu), la care au participat elevi ai instituţiei gazdă şi părinţi ai juniorilor de la prima secţiune.

Printre invitaţii de onoare ai acestor competiţii s-au regăsit Dragoş Boldeanu, (1 dan), campion naţional la categoria sub 10 ani, care peste două săptămâni, la Moscova, va încerca să aducă Brăilei şi României titlul european la categoria sub 12 ani şi a lui Elian Grigoriu (5 dan), la fel campion al C. S. Atari care va lupta pentru acelaşi obiectiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro