Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnaţi câştigătorii “Festivalului Şahului Brăilean”

• la ediţia a XIX-a au participat  50 de şahişti, copii şi juniori, cu vârste între 5 şi 18 ani • toţi şahiştii au primit diplome, cupe, medalii, dulciuri şi jucării

 

Clubul Orizont 64 a organizat ediţia a XIX-a a tradiţionalului turneu de şah “Festivalul Şahului Brăilean”, competiţie la care în acest an au participat pe bază de invitaţie 50 de şahişti, copii şi juniori, cu vârste între 5 şi 18 ani, din Brăila, Bucureşti şi Arad. Concursul de şah blitz finanţat de DJST Brăila a fost structurat pe trei turnee, A, B şi C, la mai multe categorii de vârstă. Arbitrajul a fost asigurat de Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului brăilean de şah.

Turneul C, la care au participat şahişti cu vârste între 6 şi 8 ani a fost câştigat la băieţi de Darius Beraru. Pe locul al doilea s-a clasat Codrin Borcutean, iar pe al treilea, Daniel Avram, toţi de la Orizont 64. Menţiuni au obţinut următorii şahişti: Robert Gârbă, Alexandru Stan, Wili Bradea. Matei Mocanu de 5 ani a fost desemnat cel mai tânăr jucător. La fete, primele trei locuri au fost ocupate de Rebeca Stoian, Rania Petre, Diana Iordache, toate de la Orizont 64.

În turneul B s-a impus Ana Maria Ene. Ea a fost urmată în clasament de Octavian Stănescu şi Luca Fertu, toţi de la Orizont 64. La finalul acestui turneu au primit menţiuni Gabriel Mocanu, Robert David (Arad), Ionuţ Jorescu, Claudiu Ciupercă. Locul întâi la fete 14 ani i-a fost acordat şahistei Carolina Balcan de la Orizont 64. Cel mai tânăr jucător din turneul B a fost desemnat brăileanul Rareş Nemţişor.

Turneul A a fost câştigat de Cosmin Chiriac. El a fost urmat în clasament de Andreas Alexandrou şi Matei Grigore, toţi de la Orizont 64.

Au mai fost acordate premii pe categorii de vârstă astfel: Alexandru Furfurică - locul al 2-lea, Ştefan Codrescu locul al 3-lea, la 8-10 ani, David Brăescu locul al 2-lea la 10-12 ani, Andrei Anghel locul întâi, Cosmin Balli (Bucureşti) locul al 2-lea la 12-14 ani, Ştefan Stoian locul întâi la 14-16 ani, Tiberiu Fertu locul întâi la 16-18 ani. Tot pe primul loc s-au clasat la fete Bianca Ionescu la 10-12 ani şi Ana Maria Dimache la 18 ani.

Toţi şahiştii au primit diplome, cupe, medalii, dulciuri şi jucării. Au fost de asemenea şi premii în bani, festivitatea de premiere fiind oficiată de Corina Andronache, din partea DJST, Ionel Balcan şi Petru Gojan.

“A fost o competiţie reuşită, cu foarte multe surprize. Una care s-a bucurat de sprijinul DJST Brăila dar şi a câtorva persoane care îndrăgesc mişcarea şahistă şi care au preferat să nu li se spună numele. Felicitări copiilor pentru evoluţiile lor”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.                              

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro