Mergi la conţinutul principal

Au fost asiguraţi banii necesari pentru salariile bugetarilor, returnarea CASS şi arierate

"Putem spune că s-au încheiat cu succes negocierile cu partenerii noştri internaţionali, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, privind angajamentele avute de România pentru cea de-a şasea revizie a acordului cu instituţiile financiare internaţionale, respectiv modul în care ne-am îndeplinit performanţele economice şi financiare la finele lunii iunie, la 30.06.2012. De asemenea, scrisoarea de intenţie, documentele negociate, prevăd obiectivele pentru următoarea perioadă, deci trei luni, până la 30 septembrie. În cadrul negocierilor, aşa cum Guvernul Ponta s-a angajat, s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale funcţionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010, cele pentru plata sumelor reţinute necuvenit pensionarilor, corespunzător a şapte luni din acest an şi nouă luni din anul care urmează", a anunţat vicepremierul.
"Pe partea de cheltuieli bugetare, s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autorităţilor locale, în vederea onorării obligaţiilor către persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru plata arieratelor, respectiv datorii restante ale autorităţilor locale către diverşi furnizori şi diverşi creditori", a conchis el.


FMI a acceptat plata TVA la încasare

Plata TVA la încasare a fost acceptată de FMI şi se va aplica de la 1 ianuarie 2013, o altă măsură agreată fiind şi funcţionarea de la 1 octombrie a pachetului de stimulare a angajatorilor să creeze noi locuri de muncă, a declarat Florin Georgescu.
"În plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea inovării tehnologice, respectiv plata TVA la încasare a fost agreată. Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea în aplicare de la 1 octombrie a unui pachet de stimulare a creării de noi locuri de muncă. şi, de asemenea, încurajarea, prin deductibilitate fiscală crescută a cheltuielilor de cercetare şi dezvotare ale agenţilor economici", a declarat el.
Privatizarea Oltchim si Transgaz sunt alte măsuri asupra cărora s-a căzut de acord, dar acestea au fost anunţate sâmbătă de Daniel Chiţoiu. "În planul reformelor structurale sectoriale s-au constatat progrese şi ne-am angajat, ca efect al îndeplinirii procedurilor necesare, ca până la mijlocul lunii septembrie să se privatizeze cu un investitor strategic Oltchimul, ceea ce va pune în valoare potenţialul acestei unităţi economice şi a Arpechim, din apropierea sa. Apoi vom privatiza 15 la sută din capitalul social al Transgaz. Se vor introduce conduceri profesioniste - şi acestea de astăzi sunt, dar vor fi bazate pe o selecţie competitivă - la nivelul societăţilor comerciale cu capital de stat. Mai întâi un pachet de zece societăţi comerciale şi regii autonome vor beneficia la început de management privat profesionist, selectat pe criterii de performanţă foarte clare", a detaliat Florin Georgescu. "Aceste negocieri, prin finalizarea lor, creează stabilitate financiară, creează predictibilitate şi transparenţă mediului de afaceri, ceea ce atrage mai mulţi investitori autohtoni şi străini, având această umbrelă a instituţiilor financiare internaţionale care certifică rezultatele bune, macrostabilitatea economică-financiară a României", a conchis vicepremierul Georgescu.
Firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 euro vor plăti TVA către stat la încasarea facturilor, anunţase Victor Ponta pe 16 iulie. Condiţia pentru beneficiarii acestei măsuri este ca derularea decontărilor să se facă numai prin sectorul bancar.
Tot pe 16 iulie, Guvernul informase că ia în calcul "eliminarea contribuţiilor de asigurări sociale la fondul de sănătate, pensii şi şomaj pentru toţi întreprinzătorii care angajează persoane aflate în şomaj şi care au vârsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani", a declarat Victor Ponta. El a precizat că "eliminarea contribuţiilor va funcţiona pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pentru încă un an suplimentar de către firme".
De asemenea, la începutul lui august, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru firmele IT care creează peste 200 de locuri de muncă noi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro