Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au crescut salariile directorilor de spitale

La propunerea Ministerului Sanatatii Publice, Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 august a.c., Ordonanta pentru modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al MSP, salariile de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice se stabilesc de catre ministrul Sanatatii sau, dupa caz, de managerul unitatii, intre anumite limite minime si maxime.
Salariile de baza ale membrilor comitetului director difera de la un caz la altul, in functie de numarul de paturi ale spitalului. Astfel, pentru unitatile cu peste 400 de paturi, un manager va avea un salariu de baza intre 1.800 si 3.500 de lei noi, la care se mai adauga si o indemnizatie de conducere de 55% din acest salariu de baza, iar directorul medical va primi intre 1.600 si 3.300 de lei. Pentru un spital sub 400 de paturi, un manager va avea un salariu de baza intre 1.000 si 2.800 de lei, iar directorul medical - intre 900 si 2.700 lei. Acest salariu include si indemnizatia de conducere. In schimb, medicii care fac parte din comitetul director la spitalele sub 400 de paturi, pe perioada cit ocupa aceste functii, pot fi inclusi in linia de garda in specialitatea in care sint confirmati prin ordin al ministrului Sanatatii Publice, iar orele de garda sint salarizate.
In Braila, unitatile spitalicesti sint clasificate in functie de numar de paturi astfel: Spitalul Judetean de Urgenta - 1305 paturi, Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" - 401 paturi, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie - 250 de paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) - 165 paturi si Spitalul Orasenesc Faurei 94 paturi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii