• în noaptea de marţi spre miercuri, în intervalul orar 23.00 - 05.00, poliţiştii brăileni au fost în stradă şi au depistat 13 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea • au fost identificaţi şi 2 operatori economici care au încălcat prevederile legale • s-au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 de lei
Noapte cu amenzi pentru şoferii şi operatorii economici care nu au respectat noile restricţii impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid - 19. Dacă în primă fază poliţiştii au venit cu sfaturi, acum au început să vină cu sancţiuni pentru cei care nu respectă prevederile legale.
În noaptea de marţi spre miercuri, în intervalul orar 23.00 - 05.00, poliţiştii brăileni au acţionat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie. Şi au fost destui cei care nu au ţinut cont de lege, numai că aceştia nu au scăpat nepedepsiţi. “Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat 13 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, totodată fiind identificaţi şi 2 operatori economici care au încălcat prevederile legale. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 de lei”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
Nu uitaţi de declaraţia pe proprie răspundere
Poliţiştii reamintesc că, în intervalul 23:00 – 05:00, circulaţia persoanelor este permisă pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
Cetăţenii sunt obligaţi să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional. Cei care se deplasează în interes personal trebuie să prezinte şi ei o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
Reprezentanţii IPJ Brăila informează că aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei.