La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 2.071 de candidaţi, din care 1.809 din seria curentă de absolvenţi şi 262 din seriile anterioare. Pentru prima probă orală, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, s-au înscris 1.829 de candidaţi. Această probă se va desfăşura în perioada 8 - 10 iunie, iar între 15 şi 19 iunie vor fi evaluate competenţele digitale pentru cei 1.763 de candidaţi înscrişi. Probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care va avea loc între 22 şi 26 iunie. S-au înscris 1.682 de candidaţi, din care 1.493 la limba engleză, 186 la limba franceză, doi la limba germană şi un singur candidat la limba rusă.
Probele scrise vor începe cu limba şi literatura română pe 29 iunie şi vor continua pe 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, susţinută la matematică de cei de la profil real şi la istorie de cei care au urmat liceul la profil uman. Bacalaureatul se va încheia cu proba la alegere a profilului şi specializării, primele rezultate urmând să fie publicate pe 6 iulie, iar cele finale pe 10 iulie.
Echipaje suplimentare de poliţişti, la BAC
"Pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 53 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 28 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor. Poliţiştii rutieri vor avea grijă să fluidizeze traficului rutier şi să prevină accidentele rutiere, precum şi ambuteiajele.