Au început preînscrierile la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Au început preînscrierile la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi

Fiind o universitate de stat, scoate la concurs atât locuri bugetate, cât şi locuri cu taxă. Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi oferă un număr de 1.900 de locuri la buget - la ciclul de studii de licenţă. Acestora li se adaugă tot atâtea locuri cu taxă.
Cifra de şcolarizare la studii universitare de licenţă - buget pentru anul universitar 2016-2017 este repartizată, pe facultăţi, după cum urmează: Facultatea de Inginerie - 250, Facultatea de Arhitectură Navală - 101, Facultatea de ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 167, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - 250, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila - 130, Facultatea de Litere - 164, Facultatea de ştiinţe şi Mediu - 75, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 109, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport -75, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 183, Facultatea de ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 99, Facultatea de Medicină şi Farmacie - 266, Facultatea de Arte - 31. Din totalul celor 1.900 de locuri, 17 sunt pentru rromi, 9 sunt locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, iar 6 sunt locuri la buget fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.
Admiterea la licenţă se face pe bază de test grilă. Media finală de admitere se calculează astfel: 50% nota la test şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Excepţiile sunt: la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde media finală la admitere este 100% nota la testul grilă; la Facultatea de Arte, unde admiterea are faza I, eliminatorie (proba de aptitudini), la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport unde media finală de admitere se calculează astfel - 50% nota la proba sportivă şi 50% media de bacalaureat. De asemenea, etapa I, eliminatorie, se organizează şi în cazul admiterii la domeniul Teologie, din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.
Admiterea la învăţământul cu frecvenţă, la ciclul de studii universitare de licenţă, se organizează în două sesiuni: iulie şi septembrie (pentru facultăţile care nu au ocupat toate locurile scoase la concurs în sesiunea din iulie). Pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă admiterea se organizează numai în septembrie.

Concursul de admitere din luna iulie se desfăşoară în două etape. Etapa I începe cu înscrierea candidaţilor - între 18 şi 23 iulie, desfăşurarea probelor de concurs - între 25 şi 27 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor între 28 şi 29 iulie, depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru cei admişi în Etapa I, între 29 iulie şi 1 august. Până pe data de 1 august, candidaţii admişi trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, confirmând, astfel, că doresc să ocupe locul obţinut prin concurs şi să aibă calitatea de student al universităţii începând cu 1 octombrie 2016.
În Etapa a II-a, pe data de 1 august, se afişează o nouă listă, din care candidaţii admişi în Etapa I care nu au depus diploma de bacalaureat în original vor fi eliminaţi din concurs şi înlocuiţi cu alţi candidaţi ce îndeplinesc criteriile de admitere şi care iniţial au fost declaraţi respinşi. în felul acesta, unii candidaţi iniţial admişi la taxă vor putea ocupa locuri bugetate. Noii candidaţi admişi trebuie să depună diploma de bacalaureat în original până pe 3 august, ora 10.00. Pe data de 3 august, ora 16.00, se afişează listele finale.
Cea de-a doua sesiune de admitere la studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi începe în data de 5 septembrie, cu înscrieri, până pe 8 septembrie. între 10 şi 11 septembrie se desfăşoară probele de concurs, între 12 şi 13 septembrie se afişează rezultatele şi sunt rezolvate contestaţiile, iar între 13 şi 14 septembrie se depun diplomele de bacalaureat în original. Între 15 şi 18 septembrie au loc redistribuiri şi afişarea rezultatelor finale.

Pe platforma www.admitere.ugal.ro s-a dat startul la preînscrieri pentru Admiterea 2016. Cei care se preînscriu beneficiază de o reducere de 10 % din taxa de înscriere (aceasta este de 150 de lei şi în acest an). Totodată, preînscrierea nu îl condiţionează pe candidat să-şi păstreze ordinea opţiunilor exprimată acum. Mai multe detalii despre probele şi criteriile de concurs, modele de teste grilă pentru examenul de admitere la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi găsiţi pe platforma de înscrieri. Informaţii despre facultăţi puteţi afla accesând www.ugal.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro