Mergi la conţinutul principal

Au început lucrările la noul Kaufland din zona Progresul

• proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Brăila în urmă cu doi ani, iar demolarea fostelor hale a început în toamna lui 2022 • construirea efectivă a noului centru comercial a început, însă, abia acum, iar lucrările ar trebui finalizate până în luna decembrie a anului în curs

 

De câteva zile au început efectiv lucrările la noul hypermarket Kaufland, pe un teren situat pe platforma industrială ”Promex” Brăila, mai exact pe locul unde a existat cândva Întreprinderea de Construcții Speciale pentru Industria Metalurgică (ICSIM), cea care a construit fosta mare uzină brăileană. Consilierii municipali brăileni au aprobat în urmă cu aproape doi ani, mai exact în martie 2022, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) comandat de o societate privată (Electromontaj SA, mandatată de Societatea Terra Property SRL) pentru construirea unui hypermarket Kaufland în incinta fostei uzine Promex. Demolarea fostelor hale și curățarea terenului de vegetația crescută sălbatic au început în vara-toamna anului 2022, însă construirea efectivă a noului centru comercial a demarat abia acum. Conform panoului informativ de la intrarea în șantier, hypermarket-ul ar trebui să fie gata până în luna decembrie a acestui an.

În proiectul pentru care și-a dat acordul Consiliul Local Municipal se vorbea despre realizarea unui Centru Comercial cu regim de înălțime parter și etaj format din câteva componente: un hypermarket (incluzând spațiu de comercializare și servire produse tip fast food, padocuri cărucioare, rezervă de incendiu și grup pompare); un supermarket (incluzând rezervă de incendiu și stație pompare); o clădire cu spații comerciale; amenajarea de accesuri auto și pietonale, amenajare parcări, amplasare mijloace publicitare pe teren și fațade, posturi trafo și de conexiune. De asemenea, amenajarea unor spații verzi, împrejmuire, precum și organizare de șantier. Adresa este Strada Industriei nr. 17 M (fostă Str. Industriei nr. 17 lot 2, lot 3), spațiile comerciale viitoare vor avea o suprafață construită totală de 14.438,25 mp, iar suprafața desfășurată este de 20.762,70 mp.

Conform PUZ-ul în baza căruia se derulează investiția, se vor amenaja aproximativ 690 locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi cu rol estetic și de ameliorare a calității aerului. Accesul carosabil și pietonal se va realiza din strada Industriei, prin intermediul unui sens giratoriu realizat de beneficiar, investiție ce va fi cedată domeniului public al Municipiului Brăila. Aprovizionarea complexului comercial se va realiza prin intermediul a două accese propuse a se executa în partea de nord și sud a amplasamentului. Și suprafața aferentă sensului giratoriu va fi cedată domeniului public al Municipiului Brăila. Totodată, echiparea edilitară va intra în sarcina beneficiarului și va consta în racordarea construcției viitoare la rețelele de energie electrică, gaze, apă-canal existente în zonă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro