• evenimentul a fost organizat de Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci” și de Centrul de Excelență Brăila • elevele de clasa a VII-a Teodora Maria Băcanu, Julia Andreea Stan și Ștefania Gheorghe, îndrumate de prof. Manuela Gheorghiu și prof. Sergiu Munteanu, au obținut Premiul I la disciplina Fizică, Secțiunea Power Point
Trei eleve de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila, au obținut recent Premiul I la disciplina Fizică, secțiunea Power Point, la concursul organizat în cadrul proiectului educativ interjudețean „Materiale didactice inovative”, ediția I 2024. Cele trei eleve sunt coordonate de profesorii Manuela Gheorghiu și Sergiu Munteanu, de la Școala „Fănuș Neagu” Brăila, iar concursul a fost organizat de Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci” și de Centrul de Excelență Brăila.
Cu 930 de elevi înscriși, 52 de profesori și 40 de clase de elevi, Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila are o istorie deosebit de interesantă. Este menționată pentru prima dată la 10 ianuarie 1945, în arhivele Primăriei Radu Negru (la acea vreme, cartierul Radu Negru era, de fapt, comună suburbană). Documentele din arhiva Școlii nr. 2 (actuală „Fănuș Neagu”) arată că, în anii 1953-1954, „Școala elementară de 7 ani nr. 2 Radu Negru” funcționa într-o clădire închiriată pe Strada Domniței nr. 18-20 și dispunea de cinci săli de clasă. În anul 1954 erau înscriși aici 130 de elevi, populația școlară crescând la 142 elevi în anul 1955, 245 de elevi în anul 1958 și aproape 300 de elevi în perioada 1959-1961. Cele cinci săli de clasă au devenit, astfel, neîncăpătoare. În anul școlar 1962-1963, Școala nr. 2 se mută în clădirea proprie, pe Soseaua Buzaului nr. 24-30, unde va avea opt săli de clasă, un laborator de fizică și chimie, două ateliere lăcătușerie și tâmplărie și o bibliotecă. În școală funcționau 20 de clase de elevi: 10 clase la ciclul primar și 10 clase la ciclul gimnazial. La data de 16 septembrie 1972, școala dispunea de nouă săli de clasă, un atelier lucru fete, două ateliere lucru băieți și un laborator fizică-chimie. La 15 septembrie 1993, în mod festiv, se dă în folosință noua construcție a Școlii cu clasele de predare I-VIII nr. 2 Brăila, de pe Șos. Buzăului nr. 30. Ulterior, școala se va numi „Fănuș Neagu”.
Şcoala Gimnazială „Fănuș Neagu” este entitatea care asigură cadrul propice desfăşurării unui învăţământ de calitate pentru a oferi tinerilor noi şi importante avantaje educaţionale, sunt de părere dascălii ei. Rolul acesteia, ca principală instituţie de învăţământ, ca centru de resurse educaţionale pentru comunitate, ca formator de viitori cetăţeni activi şi creativi, capabili să se integreze pe piaţa muncii şi într-o societate dinamică, este dat de calitatea procesului instructiv, de deschiderea culturală. Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu” este deschisă pentru toţi cei care au nevoie de educaţie. În opinia conducerii școlii, educaţia nu este un privilegiu pentru câţiva, ci este un drept al tuturor. Şcoala trebuie să satisfacă nevoile fiecărui elev de a deţine şi utiliza informaţia, deschis spre schimbare şi spre învăţarea şi respectarea valorilor unei societăţi democratice.