Mergi la conţinutul principal

Au început acțiunile de combatere a căpușelor

* concomitent, echipele SUPAGL din cadrul Primăriei Municipiului Brăila se pregătesc pentru deratizare și pentru combaterea sistematică a țânțarilor * vor fi șase etape de dezinsecție în anul 2022, valoarea substanțelor insecticide împrăștiate în oraș fiind de 962.000 de lei * la această sumă se adaugă serviciile efectuate cu elicopterul, în valoare de 316.540 lei

 

Sfârșitul lunii martie a adus cu sine declanșarea "ostilităților" împotriva căpușelor care se ascund în parcuri și grădini și care sunt un adevărat pericol pentru oameni și animale.

Potrivit directorului Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, Dumitru Munteanu, activitățile de combatere a căpușelor sunt executate de personalul propriu - din cadrul Serviciului de Dezinfecție, Dezinsecție, Deratizare - DDD - în perioada 28 martie-15 aprilie 2022, fiind urmate de activități de stârpire a șobolanilor (15-30 aprilie a.c.). După ce-și vor regla conturile cu căpușele și șobolanii din municipiu, angajații SUPAGL Brăila vor declanșa prima etapă a "războiului" cu țânțarii, cel mai aprig inamic al brăilenilor, "război" care va costa municipalitatea aproape 1,3 milioane de lei.

"Activitățile de dezinsecție/combatere a țânțarilor vor începe cu tratamente de delarvare avio și terestru la sfârșitul lunii aprilie a.c. Ne-am propus executarea unui număr de șase etape complete (avio^terestru) plus un număr de etape terestre intermediare, în funcție de necesități. Valoarea totală estimată a substanțelor insecticide este de 961.950 lei, cu TVA", ne-a declarat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu. La această sumă se adaugă contravaloarea serviciilor executate, pe tot parcursul anului, cu elicopterul (de către SC Frăția SA Bârlad). Este vorba de un contract         în valoare de 316.540 lei, cu TVA.

Toate produsele folosite pentru combaterea dăunătorilor sunt avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide. Este vorba de: K-othrine 84EC, Super Killer 25T-EC, Midos Energy Forte, Regemi Alfa și Vectobac WG-larvicid.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro