Mergi la conţinutul principal

Au început înscrierile pentru a XIV-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării"

* 30 de concurenţi se vor bate pentru trofeul de 4.000 de euro * în total, organizatorii Festivalului vor acorda premii de 9.500 de euro, la care se vor adăuga premii din surse şi sponsorizări * concurenţii trebuie să aibe peste 18 ani şi să fie din ţările de pe cursul Dunării - Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina * fişa de participare şi repertoriul de concurs pot fi trimise pe adresa Centrului de Creaţie Brăila, până pe data de 22 iulie

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (Centrul de Creaţie) au dat publicităţii Regulamentul celei de-a XIV-a Ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării", care se va desfăşura la Brăila, în perioada 24-26 august 2021.

Festivalul-concurs, care a adoptat ca imn "Dunăre, potecă lină", se adresează soliştilor vocali şi grupurilor (cu maximum 5 persoane), artişti amatori care au împlinit vârsta de 18 ani şi care aparţin ţărilor de pe cursul Dunării - Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina. Potrivit Regulamentului, este recomandabil ca, în cazul participanţilor din judeţele riverane Dunării, din România, unul dintre concurenţi să aparţină grupului etnic predominant - ucraineni, tătari, turci, ruşi lipoveni, greci sau italieni.

În urma preselecţiilor, vor fi admişi la festival maximum 30 de concurenţi. Înscrierea la concurs se face pe bază de Fişă de participare însoţită de fişiere pe suport CD sau fişiere ataşate pe e-mail care să conţină repertoriul de concurs. Acestea vor fi trimise pe adresa Centrului de Creaţie Brăila din Piaţa Traian nr. 2, tel/fax 0239.614.710, până pe data de 22 iulie. Fiecare concurent trebuie să prezinte două piese contrastante ca structură (a doua fiind cu acompaniament orchestral) care să exprime zona etnofolclorică din care provine. Piesele trebuie să răspundă mesajului transmis prin chiar genericul festivalului - cântecul de dragoste, iar concurenţii trebuie să poarte costumul specific zonei sau etniei din care fac parte. Preselecţia concurenţilor se face pe baza materialului audio transmis, în ziua de 26 iulie 2021. Pe 26 august, are loc Gala de decernare a premiilor.

Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" este în valoare de 4.000 de euro. Urmează Premiul I (2.500 de euro), Premiul II (1.500 de euro) şi Premiul III (1.000 de euro). Premiul special, acordat pentru autenticitatea costumului popular, este de 500 de euro. În afară de acestea, precizează organizatorii festivalului, "mai pot fi acordate premii din alte surse şi sponsorizări".

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro