Mergi la conţinutul principal

Atleții brăileni rămân specialiști ai probelor de 60 m garduri și 60 m plat

• la etapa întâi a Campionatului Național de atletism pentru juniori, tineret și seniori, brăilenii au fost protagoniști ai competiției

 

La finalul săptămânii trecute a avut loc prima etapă a Campionatului Național de atletism pentru juniori, tineret și seniori și, ca de obicei, sportivii brăileni s-au regăsit printre protagoniștii competiției.

Sportivii de la LPS Brăila au fost la înălțime.

La U20, sau juniori I, cum mai este denumită această categorie de vârstă, Denisa Barbu, sportivă cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești, de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a câștigat în prima zi a competiției proba de 60 m plat, timpul realizat fiind 7:66 secunde, iar duminică s-a impus și la 60 m garduri, după ce a oprit acele cronometrului la 8:45 secunde. Colegul ei de grupă, Darius Techiu, a realizat aceleași performanțe, el fiind câștigătorul probelor de 60 m plat (7:05 secunde) și 60 m garduri (7:91 secunde).

“Suntem în grafic, ceea ce ne-am propus ca obiectiv intermediar am realizat”, a spus imediat după competiție profesorul Fănel Ionescu.

La U18 (juniori II), Antonio Gheosu de la LPS Brăila, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, s-a clasat pe locul al doilea la 60 m garduri și pe poziția a 8-a la 60 m plat. La juniori III, Andrei Șerban și-a trecut în cont un loc 3 la 60 m garduri și tot la această categorie de vârstă, Cătălina Burtea a bifat un loc 11 la 60 m plat. Tot de la grupa profesoarei Sica Lazăr, Mihai Dumbravă s-a clasat pe poziția a 5-a, la 60 m garduri, juniori II.

Pavel Bunea, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, a obținut un loc 2 la 60 m garduri juniori II.

Serafim Rareș de la grupa profesoarei Luiza Gorciac s-a clasat pe locul al 4-lea la triplusalt, juniori II. Colegii săi de grupă au obținut următoarele rezultate: Răzvan Ștefănescu – locul al 7-lea la 60 m garduri, juniori II, Luca Satnoianu - locul al 8-lea la 60 m garduri, juniori II, Sara Covaci – locul al 11-lea la 60 m garduri, juniori III.

“Copiii au mers bine la acest concurs și am văzut unde trebuie să lucrăm pentru a ne apropia de forma maximă la competițiile oficiale care vor urma în sezonul de sală”, a punctat profesoara Luiza Gorciac.

Atleții juniori III de la LPS Brăila, grupa profesoarei Anilena Anton, au avut prestații încurajatoare, ei fiind de asemenea, ca și alți colegi ai lor, la prima participare la această categorie de vârstă.

“Unii și-au făcut baremurile pentru finală, alții nu, dar pe ansamblu sunt mulțumită de evoluțiile lor”, a spus profesoara Anilena Anton.

 

Locuri fruntașe pentru atleții de la CSM Brăila

La această competiție, Ștefan Lâlă, de la grupa profesoarei Anamaria Codreanu, s-a clasat pe locul secund la 60 m garduri, juniori I, iar în proba de 400 m a realizat un nou record personal. Colegul său de grupă Robert Bălin și-a trecut în cont un loc 3 la 60 m garduri, iar Safira Barbu s-a clasat pe poziția a 4-a la 60 m plat, juniori II. Mario Grozea a câștigat proba de 60 m garduri la juniori III, iar la 60 m plat a bifat un loc 6.

Bianca Ichim a trecut a 7-a linia de sosire la 60 m garduri.

Ținând cont de faptul că majoritatea atleților noștri sunt în primul an la categoriile de vârstă la care au concurat, consider că suntem pe un drum bun și că ne putem gândi la medalii în sezonul indoor”, a fost concluzia profesoarei Anamaria Codreanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro