Mergi la conţinutul principal

Atleții brăileni, pe podium la naționalele de seniori și tineret

* Alexandru Iconaru este dublu campion național, seniori și tineret, cu ștafeta 4x100 m * Iulia Nicoleta Banaga a cucerit aurul la 100 m garduri și la 400 m garduri, la tineret * cei doi atleți au mai bifat și alte rezultate notabile * Andreea Caracudă, abonată la podium, ca de obicei

 

La primul concurs atletic oficial din sezonul în aer liber, Campionatul Național rezervat seniorilor și tineretului, sportivii brăileni au obținut rezultate notabile.

În prima zi a competiției care a avut loc la Cluj-Napoca, Alexandru Iconaru, de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a devenit dublu campion național, la seniori și la tineret, cu ștafeta 4x100 m. Iconaru a alergat în schimbul al patrulea, primii trei fiind colegii lui de la CSM Onești, Duicu, Țone și Anton. În aceeași reuniune, Iconaru și-a mai trecut în cont două medalii după proba de 110 m garduri, argintul la tineret și bronzul la seniori. În primul an la juniori I, Robert Hariga s-a clasat pe locul al 5-lea la tineret, la 110 m garduri.

Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr a devenit dublă vicecampioană națională cu ștafeta 4x100 m feminin, la senioare și la tineret. Componența ștafetei: Știrbu, Ion, Caracudă, Banaga. De asemenea, brăileanca a bifat alte două medalii, una de argint la tineret și una de bronz la senioare, la 100 m garduri, după Nesteriuc și Banaga.

În prima reuniune, Iulia Nicoleta Banaga a devenit campioană națională de tineret la 100 m garduri, iar la senioare a cucerit medalia de argint. Atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga și-a mai trecut în cont două medalii de argint cu ștafeta 4x100 m feminin.

Și la naționalele de la Cluj-Napoca, atleții brăileni au fost însoțiți de antrenoarea Carmen Zamfir.

În cea de-a doua reuniune, Banaga a câștigat proba de 400 m garduri la tineret iar la senioare s-a clasat pe poziția a doua.

“Din punct de vedere al medaliilor a fost un concurs foarte bun, dacă ne referim la timpii realizați, aceștia au fost sub recordurile lor personale. Doar Iconaru a realizat un nou record personal, ceilalți au obținut timpi inferiori posibilităților lor. Dar dacă ținem cont de condițiile în care ne antrenăm noi în sezonul de vară, consider că au fost rezultate mulțumitoare, ca timpi”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro