Mergi la conţinutul principal

Atleţii de aur ai Brăilei au obţinut din nou rezultate excepţionale

• Alexandru Iconaru, Iulia Banaga, Andreea Caracuda au realizat baremurile pentru europenele de juniori I • Robert Simion va reprezenta România la FOTE • din nefericire, toţi aceşti atleţi brăileni de excepţie au reprezentat CSM Oneşti

 

Atleţii brăileni au avut evoluţii excepţionale la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de tineret. Din nefericire, această generaţie de aur a atletismului brăilean nu a concurat pentru un club din Brăila, aşa cum ar fi fost normal, ci pentru CSM Oneşti.

Iar rezultatele acestea foarte bune vin într-o perioadă în care doi dintre atleţi, Andreea Caracuda şi Alexandru Iconaru, în afară de antrenamentele efectuate zilnic, au participat şi la examenul special de bacalaureat, pe care ambii l-au absolvit cu brio.

Ca de obicei, Alexandru Iconaru, sportiv pregătit de profesorul Fănel Ionescu a obţinut rezultatele pe care şi le-a propus. Iconaru a devenit campion naţional cu ştafeta 4X100 m plat şi la 200 m, timpul realizat în această probă fiind 21:42 secunde, ceea ce reprezintă baremul pentru Campionatul European de atletism pentru juniori I. Practic, baremul de calificare la europene era de 21:70 secunde însă atletul pregătiti de Fănel Ionescu a obţinut un timp şi mai bun. Alexandru Iconaru şi-a realizat baremul de participare la europenele de juniori şi în proba de 110 m garduri, unde s-a clasat pe locul al treilea, dar cu menţiunea că a concurat pe garduri de seniori, mult mai înalte decât sunt la categoriile de vârstă inferioare.

Andreea Caracuda, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a devenit dublă vicecampioană naţională de tineret la 100 m garduri şi şi-a realizat baremul pentru europenele de juniori, timpul realizat fiind 14:07 secunde şi cu ştafeta 4X100 m plat, în componenţa căreia a mai fost o atletă din Brăila, Bianca Toader, de la grupa profesorului Nicu Roată.

O evoluţie excelentă a avut-o Iulia Banaga, sportivă pregătită de profesorul Nicolae Iorga, care a cucerit două medalii de aur, la 100 şi 400 m garduri, cu timpii 13:97 secunde, respectiv, 57:70 secunde, la ambele probe având baremuri pentru europenele de atletism. În proba de ştafeta 4X100 m plat s-a clasat pe locul al doilea, iar la 200 m plat a ocupat poziţia a patra.

Dinu Andreea s-a clasat pe locul al treilea la proba de ştafetă 4X400 m plat.

La această competiţie au participat şi doi juniori II de la grupa profesoarei Sica Lazăr şi ambii şi-au realizat noi recorduri personale.

Cu toate că a concurat pe garduri de seniori, Robert Hariga s-a clasat pe locul al cincilea la 110 m garduri, iar Robert Simion a ocupat poziţia a 11-a la 200 m plat, cu un nou record personal, 22:73 secunde. Robert Simion va reprezenta România la Festivalul FOTE.

“Rezultatele sun excepţionale pentru atleţii brăileni, din nefericire toate ajung la CSM Oneşti, la noi în Brăila nu a fost posibilă până acum dubla legitimare cu CSM Brăila. Avem atleţi de mare perspectivă care vor reprezenta România la Campionatul European de juniori I, precum şi la FOTE, o altă competiţie foarte mare”, ne-a delcarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro