Mergi la conţinutul principal

Atleţii de aur ai Brăilei: Alexandru Iconaru şi Nicoleta Banaga

• ambii sportivi au cucerit titlul balcanic • Iconaru a stabilit două noi recorduri la juniori I, în proba de 60 m garduri, pe cel naţional şi pe cel balcanic

 

Atleţii brăileni prezenţi sâmbăta trecută la Balcaniada de atletism indoor de la Sofia, rezervată juniorilor I, Ionuţ Alexandru Iconaru şi Iulia Nicoleta Banaga, ambii cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, şi-au îndeplinit obiectivele şi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Mai mult, Iconaru a intrat şi în istoria competiţiei deoarece a stabilit şi un nou record balcanic 7:77 secunde, performanţă care reprezintă şi un nou record naţional la juniori I.

Atletul brăilean cu cele mai bune rezultate în 2017, Ionuţ Alexandru Iconaru, care în iulie va împlini 18 ani, are un început de sezon competiţional excepţional. Elev în clasa a XI-a la LPS Brăila, unde se pregăteşte cu profesorul Fănel Ionescu, el deţine în acest moment ambele recorduri naţionale la 60 m garduri, cel în sală şi cel în aer liber, la juniori II şi, după doar o lună şi jumătate după ce a trecut la o altă categorie de vârstă, cea a juniorilor I, el a reuşit să doboare recordul naţional de sală. Şi în afară de această performanţă a stabilit sâmbăta trecută la Sofia şi un nou record balcanic.

“Iconaru a plecat la Sofia cu un singur gând, să doboare recordul naţional la juniori I în proba de 60  garduri. La un concurs care a avut loc la Bucureşti el egalase acest record, iar acum şi-a îndeplinit obiectivul. În serii a scos 7:98 secunde dar în finală a fost cel mai bun cu 7:77 secunde. Rezultate foarte bune pentru acest început de an”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Pentru Ionuţ Alexandru Iconaru următorul obiectiv al sezonului indoor îl reprezintă finala Campionatului Naţional de atletism pentru junori I. După aceea atletul brăilean va începe să pregătească sezonul în aer liber, el urmând să participe în iunie la Campionatul Mondial de atletism de la Tampere din Finlanda.

Iulia Nicoleta Banaga s-a clasat pe locul întâi cu ştafeta 4x400 m plat a României, cu un nou record balcanic. Elevă în clasa a XII-a la LPS Brăila unde se pregăteşte cu profesorul Nicolae Iorga, Banaga mai are doar o singură competiţie oficială în sezonul indoor, finala Campionatului Naţional de atletism pentru junori I, unde este favorită la aur, apoi se va pregăti pentru mondialele din Finlanda.

La această ediţie a Balcaniadei România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, tricolorii au obţinând 12 medalii, 7 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro