Mergi la conţinutul principal

Atleţii brăileni scriu istorie în atletismul românesc

Cu toate că Stadionul de Atletism al Brăilei rămâne o fata morgana, iar politicienii revin cu acest subiect în atenţia locuitorilor urbei noastre doar în campaniile electorale, antrenorii de atletism de la LPS Brăila şi de la CSM Brăila continuă să muncească cu elevii lor, iar rezultatele sunt de fiecare dată foarte bune. La sfârşitul săptămânii trecute, atleţii brăileni au scris istorie în atletismul românesc. În România, pentru prima dată în istoria acestei discipline sportive, primele trei locuri la masculin şi primele trei locuri la feminin, în aceeaşi probă, cea de 60 m garduri, au fost ocupate de atleţii din Brăila. La Campionatul Naţional de atletism rezervat juniorilor II, la masculin campion naţional a devenit Alexandru Iconaru de la grupa profesorului Fănel Ionescu, vicecampion naţional Andrei Negoiţă, iar medalia de bronz i-a revenit lui Matei Tronciu, ultimii doi atleţi fiind pregătiţi de profesoara Anilena Anton. La feminin, medalia de aur a fost cucerită de Iulia Banaga, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Iorga reuşind să oprească acele cronometrului după 8:55 secunde, un timp foarte bun, la 7 sutimi de recordul naţional. Argintul i-a revenit atletei Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr, iar cea de bronz a fost adjudecată de Petronela Cristea, cu un nou record personal, 9:13 secunde, de la grupa profesorului Nicolae Iorga. Un alt elev al antrenorului Nicolae Iorga, Petrişor Tudor, a devenit campion naţional la 60 m plat, iar în proba similară feminină Bianca Toader, de la grupa profesorului Nicu Roată, a cucerit medalia de argint.
"Este pentru prima dată în istoria atletismului românesc ceea ce au realizat sportivii noştri. Podiumul la feminin şi la masculin a fost monopolizat de sportivii din acelaşi judeţ, am obţinut şase medalii la garduri. Este o dovadă a faptului că şcoala brăileană de atletism îşi menţine tradiţia", a declarat profesorul Nicolae Iorga.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro