Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atentie la stocurile de marfa!

Europenii au avertizat autoritatile de la Bucuresti cu privire la riscul de perturbare a functionarii pietei unice, In cazul In care, la momentul aderarii, tara noastra va detine In stocuri cantitati de produse agroalimentare care exced mediei stocurilor de report din perioada 2003-2005. CE explica faptul ca, pe fondul diferentelor existente Intre regimul national de politici comerciale si cel comunitar, prin care se acorda restrictii la export si se asigura o protectie vamala mai ridicata la import, se poate manifesta tendinta ca unii operatori economici romani sa constituie In scop speculativ, In perioada premergatoare aderarii, stocuri de produse agroalimentare.
O atentie deosebita se acorda sectoarelor zahar, carne si lactate. Astfel, in perioada premergatoare aderarii, vor deveni obligatorii anumite declaratii de stoc si vor fi efectuate verificari si controalele, la care vor fi supusi agentii economici. Verificarile vor viza toate categoriile de operatori, detinatori de stocuri, inclusiv cei Infiintati In cursul anului 2006.
Obligatia eliminarii oricarui stoc de produse agroalimentare care depaseste cantitatea considerata "stoc normal de report" este prevazuta In Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. In acest sens, Ministerul Agriculturii Impreuna cu institutiile implicate, trebuie sa elaboreze cadrul legislativ necesar pentru inventarierea si controlul stocurilor, metodologia de aplicare, si acordarea de sanctiuni In situatia constatarii de stocuri excedentare.
In acest context, DADR Braila atrage atentia tuturor agentilor economici de pe raza judetului nostru, care produc si comercializeaza bunuri agroalimentare, sa nu acumuleze stocuri care sa depaseasca media anilor precedenti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii