Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atentate asupra a doua gazoducte din sud-vestul Pakistanului

Presupusi militanti tribali au aruncat in aer doua gazoducte din sud-vestul Pakistanului, fiind intrerupta aprovizionarea a patru centrale termice, precum si circulatia pe o cale ferata importanta, au anuntat, luni, responsabili locali, relateaza AFP.
Sabotajele - care nu s-au soldat cu victime - sint atribuite de oficialii pakistanezi membrilor triburilor nationaliste din Balucistan care, de mai mult de un an, comit atacuri impotriva fortelor pakistaneze.
"Necredinciosii au pus o bomba, aruncind in aer doua gazoducte la Shahwal", la granita provinciilor Pendjab, Balucistan si Sind, a explicat Ali Hassan Qureshi, directorul general al companiei Sui Northern Gas Pipelines Limited (SNGPL).
Gazoductele furnizeaza gazul extras din Balucistan catre mai multe centrale termice din Pendjab, in special celei din Kot Addu, apartinind unui consortiu americano-britanic.
Potrivit directorului SNGPL, consumatorii privati si industriali nu ar urma sa fie afectati de sabotaj, datorita rezervelor existente. "Echipe de interventie au fost trimise in locul" respectiv, a spus el.
Calea ferata dintre Multan si Quetta, capitala Balucistanului, a fost avariata de explozie si de incendiul care a urmat, iar circulatia a fost intrerupta temporar, a spus un resposnabil al Cailor Ferate pakistaneze.
Duminica, doua rachete au vizat locuinta din Quetta a unui ministru al provinciei, o persoana fiind ucisa si alte opt ranite.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii