Mergi la conţinutul principal

Atenție la gripă! Se confirmă tot mai multe cazuri

• săptămâna trecută, medicii brăileni au confirmat 20 de cazuri de gripă, 10 dintre acestea fiind și spitalizate • însă, nu au lipsit de la consultații nici virozele și pneumoniile, unde au fost diagnosticate peste 400 de cazuri • imunizarea antigripală se poate face atât la cabinetul medicului de familie, cât și în unele farmacii

 

Se înmulțesc cazurile de gripă la Brăila! În numai o săptămână, respectiv intervalul 14-22 ianuarie, medicii au confirmat 20 de cazuri de gripă, dar și peste 400 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS) și pneumonii. Astfel, conform unei centralizări puse la dispoziție cotidianului ”Obiectiv”, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în cea de-a treia săptămână din an, la Brăila au intrat în evidența medicilor aproape 300 de cazuri de IACRS. Cele mai afectate grupe de vârstă au fost copiii din categoria 5-14 ani, unde s-au înregistrat 89 de cazuri, cei de 15-49 de ani (73 de cazuri), dar și copiii de 2-4 ani (49 de cazuri). Au fost și spitalizări din cauza IACRS, dar într-un număr redus, doar cinci persoane având nevoie de internare. Tot săptămâna trecută au mai trecut pragul cabinetelor medicale și spitalelor, aproape 150 de pacienți, care au fost diagnosticați cu pneumonie, potrivit DSP Brăila, 43 de cazuri fiind spitalizate. Din nou, cei mai afectați pacienți au fost copiii, din grupa 5-14 ani, respectiv 19 pacienți. Conform aceleiași surse, săptămâna trecută au fost diagnosticate și 20 cazuri de gripă, majoritatea la persoane de peste 65 de ani, dar și din grupa 15-49 de ani, dintre acestea 10 persoane fiind și spitalizate, după cum se arată în datele transmise de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

La capitolul imunizare, la sfârșitul anului 2023, la Brăila, aproape 13.000 de persoane, încadrate în grupele de risc au făcut vaccinul antigripal.

Vă amintim că, la finele anului trecut, oficialii din Sănătate au aprobat un nou mod de lucru privind imunizarea antigripală, persoanele eligibile pentru vaccinare fiind nevoite să ridice serul din farmacie, pe baza unei prescripții de la medicul de familie. Vaccinul se administrează fie la cabinet, la fel ca până acum, fie direct în farmacie, unde au apărut mai multe opțiuni. Până acum, la Brăila au reușit să se acrediteze la Ministerul Sănătății, pentru a putea asigura administrarea serurilor antigripale, 15 farmacii, majoritatea din municipiu. Lista farmaciilor, care se află în continuă completare, unde se desfășoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica Pacienți/Farmacii și drogherii/tabel farmacii vaccinare și pe site-ul Colegiului Farmaciștilor din România, respectiv www.colegfarm, precum și pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro. Acolo veți găsi atât numele cât și adresele acestor unități unde vă puteți vaccina antigripal, în cazul în care nu vreți să mai faceți un drum în plus până la medicul de familie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro