Mergi la conţinutul principal

Atenție la falșii recenzori. Infractorii vă pot bate la ușă

* în această perioadă se desfășoară recenzarea populației la domiciliu, motiv pentru care polițiștii recomandă atenție sporită  * oamenii trebuie să aibă grijă cui deschid ușa locuinței, deoarece infractorii profită de acest context acționând prin atribuirea unor calități false și distragerea atenției

 

Infractorii se dau recenzori! Oamenii trebuie să aibă grijă cui deschid ușa.

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila atrage atenția brăilenilor asupra unei noi metode prin care unele persoane urmăresc comiterea de infracțiuni. “După cum știți, în această perioadă se desfășoară recenzarea populației la domiciliu, motiv pentru care vă recomandăm să manifestați o atenție sporită și să aveți grijă cui deschideți ușa locuinței, deoarece infractorii profită de acest context acționând prin atribuirea unor calități false și distragerea atenției. Așadar, recenzarea populației poate constitui o nouă metodă pentru furtul din locuințe, vizând în special persoanele de vârsta a treia singure, astfel că infractorii vor încerca să îi convingă să le deschidă și să îi primească în casă și, într-un moment de neatenție, să le sustragă sume de bani ori bunuri din casă, atrag atenția polițiștii.

Polițiștii reamintesc faptul că nu este nevoie ca oamenii să prezinte vreun document recenzorului care vine la adresă, fiind suficient să comunice verbal datele, iar o astfel de cerere trebuie să ridice semne serioase de întrebare cu privire la credibilitatea celui care vrea să recenzeze.

În acest sens, oamenii nu trebuie să permită recenzorului să fotografieze datele personale, întrucât acestea pot fi folosite ulterior pentru diverse fraude! “Recenzorul are obligația de a se legitima, prin prezentarea atât a legitimației, cât și a unui act de identitate care să coincidă cu datele înregistrate pe legitimație. Nu este necesar ca recenzarea să se facă în interiorul locuinței dvs., ci în orice spațiu adecvat pentru preluarea de informații, cum ar fi la intrarea în locuință, la intrarea în bloc, în curtea imobilului sau locuinței etc. Chestionarul nu se face pe hârtie, ci pe tabletă, mai precizează polițiștii.

În scopul prevenirii victimizării populației prin acest mod de operare, polițiștii vă recomandă: „Nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință, evitați să păstrați în casă sume mari de bani!”

Dacă comportamentul acestor persoane vă ridică orice suspiciune sau dacă ați devenit deja victima unei astfel de infracțiuni, rețineți cât mai multe semnalmente ale infractorului și sunați imediat la numărul de urgență 112!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro