Atenție la alergii! „Covor alb” de puf de plop pe Șoseaua Buzăului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Atenție la alergii! „Covor alb” de puf de plop pe Șoseaua Buzăului

* ultima lună de primăvară a adus cu sine și „ninsoarea” cu puf de plop - coșmarul persoanelor alergice sau care suferă de astm * alergia la puful de plop se manifestă prin simptome precum lăcrimarea ochilor, strănut, mâncărime la nivelul nasului sau al ochilor și secreție nazală * un astfel de „covor alb”, semnalat de locatarii din zonă, este cel de pe Șoseaua Buzăului

 

 

 

Ultima lună de primăvară a adus cu ea și „ninsoarea” cu puf de plop, un adevărat coșmar pentru persoanele alergice sau care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii. Altă dată omniprezent, acum apărut doar în mod sporadic, covorul alb așternut în parcuri și pe străzi dă bătăi de cap nu doar celor care suferă de rinită alergică. Potrivit specialiștilor, puful de plop este doar un factor iritant, pe când polenul care se transmite prin intermediul acestuia, praful și multitudinea de bacterii sunt factorii care cauzează cu adevărat apariția unei alergii severe. Iar alergia la puful de plop se manifestă prin simptome precum lăcrimarea ochilor, strănut, mâncărime la nivelul nasului sau al ochilor și secreție nazală.

Un altfel de „covor alb” este cel semnalat de locatarii de pe Șoseaua Buzăului, pe partea stângă a direcției de mers către Biserica Radu Negru (zona B-urilor), între Spitalul Clinic Județean de Urgență și Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”. Zona este plină de puf alb provenit de la cei trei plopi care străjuiesc aleea dintre blocuri, iar dacă mai bate și vântul, traversarea aleii respective se transformă într-un adevărat coșmar. Puful deranjant îți intră pur și simplu în nas și în ochi și îți provoacă mâncărimi și lăcrimarea ochilor. 

O altă zonă cu puf alb de plop este semnalată de locatarii C-urilor din cartierul Hipodrom (vizavi de Școala Gimnazială 23 „Mihai Eminescu”). Singura soluție în cazul în care treceți prin astfel de zone și aveți probleme cu rinita alergică este să purtați mască de protecție și să avitați ieșirea în aer liber în intervalul 9.00 -10.00. În cazuri mai grave, consultați medicul alergolog. Studiile epidemiologice au demonstrat că rinita alergică este o boală tot mai des întâlnită atât la adulți, cât și la copii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro