În Oltenia şi vestul Munteniei este cod galben de ninsori şi vânt puternic, ce va atinge la rafală peste 55 de km pe oră, iar în zona Brăilei se anunţă precipitaţii mixte, care vor duce la formarea poleiului, precum şi temperaturi scăzute noaptea, de circa minus 15 grade Celsius. Vântul va sufla în regiunea noastră cu 40 - 45 km/h, ceea ce va accentua senzaţia de frig cu cel puţin trei grade Celsius.
"Poliţia Română vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers. Atenţie! Este cod galben de ninsori! Până pe 4 ianuarie, la ora 12.00, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm", se arată într-un comunicat remis pe adresa redacţiei de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
Efective sporite de poliţişti pe toate drumurile ţării
Dacă plecaţi la drum trebuie să ţineţi cont de prognoza meteo: în Oltenia şi vestul Munteniei vântul va sufla cu 50 - 55 km/h, iar în sudul Banatului cu 60 - 70 km/h, viscolind zăpada.
Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub minus 15 grade Celsius.
"În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, va ninge slab, iar vântul va sufla cu 40 - 45 km/h. Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic", ne-a comunicat subcomisar Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Totodată, poliţiştii recomandă prudenţă crescută la volan şi echiparea corespunzătoare a maşinilor: consultaţi prognoza, obligatoriu, echipaţi autoturismul cu anvelope de iarnă, luaţi-vă pături, lanţuri, lopată pentru zăpadă în portbagaj, umpleţi rezervorul, folosiţi frâna de motor, asiguraţi-vă că funcţionează sistemul de încălzire, dezaburire, că autoturismul are suficient antigel...
Nu uitaţi! Un drum sigur este acela pe care îl cunoaşteţi, iar a conduce prudent înseamnă şi a păstra o distanţă mai mare între autovehicule şi o viteză potrivită stării carosabilului.