Mergi la conţinutul principal

Atenţie la ţânţari!

Supravegherea şi controlul infecţiei cu virus West-Nile, pe teritoriul judeţului Brăila, ca şi la nivelul întregii ţări, va începe pe 11 mai, în conformitate cu recomandarile Ministerului Sănătăţii, urmând a se încheia pe 31 octombrie. "În acest sens, toate persoanele peste 15 ani care prezintă febră şi meningită sau meningoencefalită sau encefalită cu LCR (lichid cefalorahidian) clar, diagnosticate într-o secţie de profil din unităţile sanitare cu paturi, vor fi investigate şi pentru etiologia West-Nile", a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al DSP Brăila.
Reamintim că în 2013, în judeţul Brăila au fost confirmate 5 cazuri de infecţie cu virus West-Nile la om. Meningita West Nile este o boală infecţioasă gravă, cauzată de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrana care "îmbracă" creierul, şi a lichidului cefalorahidian. Se transmite prin intermediul ţânţarilor, nu de la om la om, şi apare de obicei la 3-14 zile de la contactul cu virusul. Principalele manifestări ale bolii sunt durerile de cap, febra mare, înţepenirea gâtului, greaţă şi vărsături, convulsii, epuizare musculară, ameţeală, frisoane şi chiar paralizie.
Specialiştii în sănătate atarg atenţia că cea mai eficientă metodă de prevenire este combaterea populaţiilor de ţânţari şi evitarea înţepăturilor de ţânţar prin aplicarea de substanţe repelente pe piele, plase la ferestre şi îmbrăcăminte adecvată protecţiei în cazul desfăşurării diverselor activităţi, în zone bogate în vegetaţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro