Mergi la conţinutul principal

Atenţie cum vă asiguraţi locuinţele de sărbători! Hoţii stau la pândă

pentru a preveni evenimentele neplăcute, poliţiştii revin cu sfaturi pentru brăileni • cei care pleacă să petreacă sărbătorile la munte sau peste hotare trebuie să roage un vecin sau o rudă să ţină locuinţa sub observaţie

 

Vin sărbătorile iar mulţi indivizi profită de aglomeraţia din magazine sau de lipsa proprietarilor din locuinţe, cei care petrec Crăciunul sau Revelionul în alte zone din ţară sau de peste hotare. Poliţiştii revin cu sfaturi pentru brăileni, tocmai pentru a-i ajuta să se ferească de hoţi.

În cazul locuinţelor, uşile şi geamurile trebuie verificate temeinic. Nu trebuie lăsat vreun geam întredeschis, nici chiar dacă este vorba despre o plecare scurtă. În cazul unei vacanţe prelungite, locuinţa trebuie lăsată în grija cuiva, pentru mai multă siguranţă. “Dacă plecaţi de acasă, mai ales pentru o perioadă mai lungă de timp, rugaţi un vecin să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă ceva suspect. La plecare, asiguraţi-vă că aţi închis bine toate ferestrele şi uşile. Nu lăsaţi ferestrele termopan pe poziţia aerisire, pentru că hoţii vă pot deschide aceste ferestre”, atrag atenţia poliţiştii.

Şi la cumpărături oamenii trebuie să aibă grijă. Pentru ca sărbătorile să fie liniştite şi fără evenimente neplăcute, poliţiştii brăileni le recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate, să îşi supravegheze în permanenţă genţile şi să nu le pună în coşul de cumpărături, de unde pot fi sustrase cu uşurinţă. La cumpărături, nu trebuie luate sume mari de bani, fiind mai bine să se folosească cât mai des cardurile bancare. Şi maşinile trebuie avute în atenţie: nu lăsaţi obiectele de valoare, cum ar fi telefoanele mobile, laptop-urile sau genţile, la vedere în maşină, deoarece acestea pot reprezenta tentaţii pentru hoţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro