Mergi la conţinutul principal

Atenţie! Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis ar conţine, în realitate, medicamente

•alerta a fost emisă de autorităţile austriece • Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a decis retragerea produsului cosmetic de pe piaţă şi distrugerea lui • motivul este reprezentat de posibilul impact negativ asupra sănătăţii

 

Produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis va fi retras de pe piaţă şi distrus, după ce s-a constatat că are în conţinut medicamente, şi nu ingrediente naturale. Anunţul a fost făcut de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Cei care au descoperit realitatea din spatele compoziţiei cremei au fost angajaţii agenţiei austriece pentru siguranţa pe piaţa medicamentelor, care au emis alerta54plus. În România, Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis a fost etichetată ca produs cosmetic, neexistând specificaţii despre substanţele active medicamentoase cu efect terapeutic specific. “Produsul nefiind înregistrat ca şi medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competenţă a instituţiei. Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis, aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului”, se arată în atenţionarea emisă de ANMDM.

Potrivit unui site care comercializa acest produs până zilele trecute, indicaţiile cremei erau pentru majoritatea bolilor de piele, în arsuri de gradul II şi III, pentru suprimarea durerii şi cicatrizarea fără urme dermatoze de orice fel, acneea, pete, ciuperci, herpes, tonic capilar, alergii, zona zoster, psoriasis. Utilizatorii care au achiziţionat produsul de pe site-ul respectiv au lăsat recenzii pozitive. “Excepţională!”, au exclamat aceştia, înainte de a se afla de substanţele medicamentoase existente în compoziţia produsului cosmetic.

Culmea, deşi autorităţile austriece au descoperit substanţele active medicamentoase din compoziţia Aur Derm, crema este produsă de o companie românească specializată în “fabricarea remediilor naturiste şi a produselor cosmetice cu profunde rădăcini în tradiţia de vindecare”, potrivit paginii de internet a firmei.

Bineînţeles că au existat şi voci în mediul online potrivit cărora se încearcă discreditarea produselor româneşti şi înlocuirea lor cu altele de import.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro