Mergi la conţinutul principal

Atenţie absolvenţi! AJOFM vă aşteaptă cu un loc de muncă

• în termen de 60 de zile de la terminarea liceului, absolvenţii sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiei şi să beneficieze de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila informează absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2019, cu domiciliul în judeţul Brăila, că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Înregistrarea trebuie făcută în termen de 60 zile de la absolvire, astfel încât tinerii să poată beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţie, în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă.

“Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care se înregistrează în evidenţele agenţiei, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază, gratuit, de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare. Precizăm că, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”, precizează AJOFM Brăila într-un comunicat de presă.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenţilor în evidenţele agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Absolvenţii de liceu, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei.

Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Informaţii suplimentare se pot obţine la AJOFM Brăila cu sediul în municipiul Brăila, b-dul Dorobanţilor, nr. 603-605 sau la tel./fax 0239/611.386, 0239/613.078, 0239/661.749, 0239/660.574.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro