Mergi la conţinutul principal

Atenţie “Braicar”: Malta şi Cehia recrutează 180 de şoferi de autobuz

• în Malta sunt puse la bătaie 150 de locuri de muncă, iar în Cehia, alte 30 • brăilenii interesaţi pot afla mai multe informaţii de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Brăila

 

Angajatorii din Malta şi Cehia recrutează, prin intermediul reţelei EURES România, 180 de şoferi de autobuz. În Malta, operatorul de transport public pune la bătaie 150 de locuri de muncă, iar în Republica Cehă o companie oferă 30 de joburi. Cum şoferii de autobuz cu experienţă sunt la SC “Braicar”, este posibil ca operatorul local de transport să-i piardă pe cei care se încadrează pe cerinţele posturilor din Malta şi Cehia şi sunt dispuşi să se mute cu serviciul, evident pe un salariu mult mai mare, într-o ţară străină.

Potrivit ofertei disponibile pe site-ul reţelei EURES, pentru a putea aplica în Malta, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: permis de conducere categoria D valabil, atestat, vârsta peste 21 de ani, adeverinţă medicală, cazier judiciar fără antecedente penale, cunoştinţe bune de limba engleză. Aplicanţii pot beneficia de formare suplimentară în anumite domenii, ei pot lucra dimineaţa devreme, seara târziu şi în schimburi de weekend, în funcţie de programul stabilit. Salariul oferit este între 4,99 - 6,50 euro/oră, în funcţie de vechime, iar orele suplimentare sunt plătite dacă angajatul depăşeste 48 de ore/săptămână. În plus, angajaţii pot primi un bonus de 600 euro în funcţie de performanţele realizate, iar sărbătorile legale sunt plătite dublu. Concediu anual curpinde între 24 şi 28 zile/an, în funcţie de timpul lucrat.

De asemenea, angajatorul oferă asigurare de sănătate, transport public gratuit pentru salariat şi familia acestuia. Compania preia candidaţii aleşi de la aeroport şi asigură asistenţă pentru obţinerea tuturor documentelor necesare. Contractul de muncă se încheie pe durată nedeterminată, cu o perioadă de probă de 6 luni, programul de lucru fiind de 40, 48 sau 56 ore/săptămână. Candidaţii interesaţi pot aplica până la data de 1 noiembrie.

În Cehia, persoanele interesate de unul din cele 30 de locuri oferite trebuie să se încadreze în următoarele cerinţe: card profesional, permis conducere cat. D, stare de sănătate bună. Salariul oferit este de 900 - 1.000 euro net/lună, iar angajaţii beneficiază de 22 zile de concediu. Durata contractului este de 1 an. Compania asigură cursuri de limbă. Termen limită de aplicare este 1 decembrie.  

 

Alte 500 de joburi oferite în 14 ţări din Europa

Pe lângă cele 180 de joburi oferite pentru şoferi de autobuz, la data de 8 august, prin intermediul reţelei EURES România sunt disponibile alte 518 locuri de muncă în Europa. Ofertele provin din următoarele ţări: Malta, Germania, Republica Cehă, Irlanda, Italia, Slovacia, Norvegia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Luxembourg, Slovenia, Olanda, Letonia.  

 

Malta - instalator lifturi, tehnician lifturi, tehnician de sistem software, tehnician proces.

Germania - asistent medical, moaşă, medic psihiatru, farmacist, menajeră, administrator clădire, coordonator evenimente, manager adjunct restaurant, bucătar, ajutor bucătar, chef de rang, chef de partie, sous chef, chef de cuisine, commis de cuisine, barman, personal în domeniul hotelier, cameristă, personal întâmpinare oaspeţi, personal service clienţi, specialist restaurant, ospătar, recepţioner, consultant vânzări, manager vânzări, informatician, dezvoltator software, programator jocuri, expert în dezvoltare software, lucrător în viticultură, instalator/montator ţevi, lucrător în construcţii, specialist sisteme de canalizare, maistru construcţii reţele cabluri, sudor, operator pompe de beton, electrician, betonist, zidar, montator izolaţii clădiri, operator maşini, manager în construcţii, montator acoperişuri, operator utilaje pentru construcţii, excavatorist, mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, şofer camion.

 

Republica Cehă - tehnician la maşini pentru prelucrarea produselor din plastic, şofer TIR, operator CNC, forjor, tehnician frigidere, fizioterapeut, electrician, mecanic auto, electrician auto, şlefuitor-pilitor.

 

Irlanda - inginer mecanic, operator procesare carne, măcelar, montator şeminee, cioplitor în piatră/marmură, lucrător în depozit, lucrător în prelucrarea cărnii.

 

Italia - lucrător în agricultură, îngrijitor la domiciliu.

 

Slovacia - operatori producţie.

 

Norvegia - lucrător în fabrică, personal curăţenie, personal jocuri, şofer.

 

Belgia - instalator, electrician, agricultor, operator CNC, electrician întreţinere şi reparaţii, frezor, montator linie superioară cale ferată, bucătar, stivuitorist, şofer cu experienţă în utilizarea macaralei, operator la maşini unelte semiautomate şi automate.

 

Marea Britanie - îngrijitor persoane la domiciliu, asistent medical.

 

Spania - tinichigiu industrial, sudor TIG, strungar-frezor, mecanic, şef turbină - turbine eoliene, tehnician - turbine eoliene.

 

Luxembourg - senior tehnician CHROME.

 

Slovenia - instalator sisteme de ventilaţie şi aer condiţionat, inginer automatizări procese control, inginer proiectare dezvoltare turnuri de răcire.

 

Letonia - tâmplar, crescător oi.

 

Olanda - inginer de sistem.

 

Persoanele interesate, care au domiciliul în judeţul Brăila, pot accesa informaţiile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină solicitată, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, la adresa: http://eures.anofm.ro/, portalul EURES România, precum şi de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Brăila, B-dul Dorobanţilor nr. 603-605, biroul 2, parte, tel.0239/611.386, int.114.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro