Mergi la conţinutul principal

Ateliere de caligrafie și pictură la Biblioteca Județeană

* atelierul de caligrafie se adresează copiilor între 6 și 8 ani, iar cel de pictură celor între 5 și 10 ani * ambele activități sunt gratuite, iar înscrierile se fac până la data de 21 mai, la sediul Bibliotecii

 

Începând cu luna mai 2021, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila reia activitățile cu cei mici și organizează înscrieri pentru două ateliere. Primul este

“Atelierul de Caligrafie”, adresat copiilor de 6 - 8 ani. Acesta se va desfășura în fiecare zi de marți, timp de 2 ore, timp în care cei mici vor exersa scrisul de mână apelând la stilouri și caiete speciale. Pentru această activitate se caută juniori gata să “plonjeze” în călimara cu cerneală.

“În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastaturăștigă tot mai mult teren în fața scrisului de mână. Tocmai de aceea ne-am gândit să-i împrietenim pe cei mici cu arta scrisului frumos. Beneficiile scrierii de mână sunt multiple și includ în principal abilitatea copiilor de a se concentra, de a fi atenți la detalii, disciplinați și răbdători, vor scrie mai frumos și mai citeț. Vor descoperi o artă care presupune respectarea unor reguli estetice clare, referitoare la spațierea cuvintelor, înălțimea și grosimea literelor”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.

Cea de-a doua activitatea organizată de Bibliotecă este Atelierul de pictură “Veselie și Culoare”, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani sunt așteptați să-și exploreze latura creativă, pornind într-o aventură a cunoașterii și experimentării în artele vizuale. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 14.00. Copiii vor învăța diferite tehnici de desen și pictură și, în plus, vor afla povești interesante despre marii pictori ai lumii.

Coordonatoarele atelierelor sunt Mara Lorina Ionașcu - restaurator și Ana Maria Florică - conservator, din cadrul secției Colecții Speciale. Înscrierile se fac până la data de 21 mai la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, la Punctul de Înscriere sau la telefon 0759530382. Ambele activități sunt gratuite și se vor desfășura la secția Colecții Speciale, din strada Belvedere nr. 3. Pentru fiecare atelier sunt disponibile 10 locuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro