Mergi la conţinutul principal

Atelier mobil de pictură la Brăila

* pe 30 și 31 martie, la Biblioteca Județeană, sunteți invitați să descoperiți 26 de povești scrise, explorate vizual prin desenare și pictare de către studenți ai Universității de Arte București, printre care și brăileanca Mihaela Velea

 

 

 

Universitatea Națională de Arte București, în parteneriat cu Liceul de Arte “Hariclea Darclée” și Biblioteca Județeană Brăila “Panait Istrati”, organizează astăzi, 30 martie, un eveniment special. Este vorba despre “Atelierul mobil de pictură”, ce va avea loc la Centrul Multicultural Dunărea din cadrul Bibliotecii, o expoziție ce 26 de povești scrise, explorate vizual prin desenare și pictare de către Grupa “Atelier 21”, formată din 13 studenți ai Facultății de Arte Plastice: brăileanca Mihaela Velea, Silviu Arap, Sedida Bogomaz, Adriana Georgescu, Sara Muste, Ioana Popescu, Ricarda Radu, Andreea Răducu, Rareș Răileanu, Filip Stroe, Paula Suiugan, Andrei Ursu și Iara Van Kline, Grupa Atelier 21, an II, licență, Departament Pictură, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte București. Trebuie spus că și profesorul grupului, Marian Dobre, este brăilean.

Astăzi, în intervalul orar 11.00-14.00, expoziția poate fi vizitată de elevii de la Liceul de Arte, precum și de elevii la alte licee și școli. Apoi, între orele 17.00-19.00, expoziția este deschisă publicului larg.

Evenimentul face parte din seria de expuneri dedicate reconectării studenților de la UNArte la comunitățile de proveniență, demers integrat în abordarea pedagogică “Pentru un an, tavanul este noua noastră pardoseală”. Cu alte cuvinte, după ce va fi montat la Brăila – pentru Mihaela Velea (absolventă a Liceului de Arte “Hariclea Darclée”) – “Atelierul mobil de pictură “va fi instalat la Pitești – pentru Ioana – în perioada 10-12 mai 2023, la Reșița – pentru Ricarda …iar lista continuă.

Așadar, brăilenii sunt așteptați în număr cât mai mare la eveniment!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro