* activitatea a fost pusă la punct de părintele Mihăiță-George Cimpoeașu, parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitate * „Telefoanele au fost puse deoparte, iar ochii, mâinile și întreaga atenție sunt concentrate pe aceasta frumoasă deprindere”, a spus părintele paroh
Sub genericul „Seara în curtea bisericii. Atelier de cusut pe etamină”, la Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Perișoru, oraș Ianca - sfânt lăcaș zidit între anii 1894-1898 de străbunicii sătenilor - se desfășoară, zilele acestea, o activitate menită să-i adune laolaltă pe copii și să reînvie datinile vechi de secole ale locuitorilor din Bărăgan. O veritabilă Școală de Vară la biserică.
„Telefoanele au fost puse deoparte, iar ochii, mâinile și întreaga atenție sunt concentrate pe această frumoasă deprindere”, a spus părintele paroh Mihăiță-George Cimpoeașu, coordonatorul minunatelor activități desfășurate în curtea bisericii de la Perișoru.
Nu este prima activitate organizată de părintele Cimpoeașu pentru fiii și fiicele satului. În iulie anul trecut, spre exemplu, în cadrul Programului eparhial „Vacanța din pridvorul bisericii”, 11 copii de la Perișoru au primit în dar o excursie la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, unde s-au închinat la racla cu Sfintele Moaște. Mai apoi, pelerinii de la Perișoru au trecut Dunărea, în județul Tulcea, și au mers pe urmele Sfinților Martiri de la Niculițel: Zotikos, Attalos, Kamasis și Phillippos, care au murit pentru credința creștină la începutul sec. IV d. Hs., înainte de venirea pe tronul Imperiului Roman a Împăratului Constantin cel Mare. Declarată monument istoric unic în Europa, Basilica de la Niculițel este unul dintre cele mai importante monumente paleocreștine din toată lumea.
Tot anul trecut, zece copii de la Perișoru, îndrumați de părintele paroh, au vizitat Mănăstirea Ciolanu, din județul Buzău, Tabăra de sculptură de la Măgura și Schitul Cetățuia.