Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atanasiu ar trebui sa plece de la MApN

Purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, considera ca ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, ar trebui sa-si dea demisia sau sa fie demis in urma scandalului scurgerii de informatii din MApN, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cristian Diaconescu a declarat, simbata, intr-o conferinta de presa la Constanta, ca Teodor Atanasiu "este in mod evident, inadecvat pentru ceea ce inseamna ministrul Apararii pentru un stat membru NATO".
Senatorul PSD de Constanta Cristian Diaconescu si-a aratat mirarea ca ministrul Apararii nu a avut o reactie corespunzatoare in scandalul scurgerilor de informatii din curtea sa, ca nu a avut capacitatea si curajul de a iesi in fata oamenilor si sa recunoasca faptul ca "ministerul are o problema".
In opinia senatorului PSD, ministrul Apararii ar fi trebuit sa prezinte public masurile pe care le-a dispus si sa isi asume responsabilitatea in fata opiniei publice.
"Ar trebui sa plece, sa demisioneze sau sa fie scos din functie", a spus Cristian Diaconescu.
"Prima oara cind i-am cerut demisia a fost atunci cind a fost invitat la Munchen, la o intilnire privind securitatea si stabilitatea euroatlantica, cind ministrul Atanasiu a plecat din sala, nu a stat sa asculte, ca oricum nu intelegea nimic, dar asta e alta problema", a adaugat senatorul PSD.
El a facut referire si la cei 80 de ofiteri din MApN care ar fi fost sanctionati de ministru. "Nu stim cum au fost sanctionati, dar, daca e vorba de atitia ofiteri, inseamna ca e o problema enorma in armata romana, cind 80 de oameni care gestioneaza informatii confidentiale sint protejati nu e un semnal bun si acest semnal s-ar putea sa-l citim foarte bine in luna mai in raportul de tara", a declarat Cristian Diaconescu.
El a mentionat ca absenta unor proceduri transparente in ceea ce priveste MApN reprezinta un semn de intrebare.
Potrivit senatorului PSD Cristian Diaconescu, in scandalul scurgerilor de informatii din armata cea care ar fi trebuit trasa la raspundere este institutia (MApN) si nu jurnalistii, "care au obtinut informatiiile si au avut decenta de a nu le publica".
Trei generali si alte 76 de cadre militare au fost sanctionate in urma anchetei interne din MApN in cazul scurgerilor de informatii, a declarat, vineri, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care a precizat ca detinerea acestor date nu a avut drept scop obtinerea de profituri. De altfel, MApN a sesizat Parchetul in legatura cu doua cadre militare.
Atanasiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca acestea sint "sanctiuni fara precedent in ultimii 17 ani". Totusi, acestea nu prevad demiteri, a adaugat el.
Intrebat daca apreciaza ca ar trebui sa-si dea demisia, ministrul a declarat ca, dimpotriva, asteapta chiar felicitari, spunind ca i s-a cerut demisia de catre oameni politici "care probabil sint campanie electorala".
Si Partidul Conservator, aflat la guvernare, a cerut demiterea de urgenta a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, precum si declansarea unei anchete care sa investigheze activitatea defectuoasa privind protectia informatiilor militare si lipsa de reactie a serviciului secret specializat al MApN.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii