Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacuri violente impotriva politiei din Sao Paulo, soldate cu zeci de morti

O serie de atacuri coordonate indreptate impotriva politistilor si comisariatelor de politie din Sao Paulo si din orasele invecinate au provocat moartea a 30 de persoane, dintre care 23 de politisti, si ranirea altor 28, potrivit bilantului anuntat de autoritatile braziliene, citate de AFP.
Aceasta actiune, atribuita principalei organizatii criminale din regiune, "Premier commando de la capitale" (PCC), a avut loc in noaptea de vineri spre simbata si a reprezentat o reactie la transferarea a 765 de prizonieri catre o inchisoare de maxima siguranta.
In afara celor 23 de politisti, in confruntari si-au mai pierdut viata cinci atacatori, iar alte doua persoane au fost ucise de gloantele ratacite. Un numar de 16 atacatori au fost arestati, dintre care 15 erau raniti.
Politia a numarat 55 de atacuri comise in cursul noptii impotriva comisariatelor, a bazelor politiei militare (MP), unei cazarme de pompieri, mai multor vehicule ale politiei si agentilor care patrulau in oras.
In paralel, autoritatile s-au confruntat cu revolte in 22 dintre inchisorile din statul Sao Paulo, actiuni in cadrul carora simbata dupa-amiaza fusesera luate ostatice circa 150 de persoane. Simbata seara, politia reusise sa elibereze 25 de ostatici din inchisorile Avare si Iaras, si a anuntat ca a restabilit controlul asupra a sase penitenciare.
Secretarul pentru securitate din statul Sao Paulo, Saulo de Abreu, a declarat ca autoritatile se asteptau la o asemenea "reactie criminala" dupa decizia administratiei pernitenciare de a transfera cei 765 de detinuti intr-o inchisoare de maxima siguranta.
Transferul a fost decis de autoritatile braziliene pentru a preveni o evadare in masa prin organizarea de catre PCC a unei "mega-rebeliuni", duminica, cu ocazia Zilei Mamei, cind creste numarul eliberarilor provizorii si al vizitelor rudelor detinutilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii