Mergi la conţinutul principal

Atacatorul de la Mall a petrecut sărbătorile de iarnă la Jilava

spre sfârşitul lui noiembrie, Marius Valentin Parfenie a fost dus la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, pentru a fi supus expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) “Dr. Mina Minovici” • atacatorul de la Mall nu a revenit în Arestul IPJ Brăila nici de sărbători, astfel că a “petrecut” la Jilava

 

Rezultatele expertizei psihiatrice în cazul atacatorului de la Mall,  Marius Valentin Parfenie, încă sunt aşteptate de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care urmează să stabilească ce măsură va lua faţă de tânărul acuzat de infracţiunea de tentativă de omor. Parfenie a “petrecut” sărbătorile de iarnă la Penitenciarul Jilava, el fiind dus acolo de poliţiştii brăileni pentru a fi supus expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) “Dr. Mina Minovici”. În data de 20 noiembrie, tânărul a fost mutat de la Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la Penitenciarul Jilava, şi nu a revenit nici măcar de Crăciun sau Revelion.

Rămâne de văzut care este concluzia medicilor specialişti. Procurorul criminalist Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul lui Parfenie. La audierile în faţa procurorului, acesta nu a dat impresia că are vreo problemă de natură psihică.

La începutul lunii decembrie, Tribunalul Brăila a dispus prelungirea arestului preventiv, cu încă o lună de zile, chiar dacă Parfenie nu a fost prezent în sala de judecată, existând posibilitatea prelungirii măsurii şi în lipsă. “Admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului preventiv formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Parfenie Marius Valentin pe o durată de 30 de zile, până la data de 10.01.2019, inclusiv”, este soluţia Tribunalului Brăila din decembrie 2018.

Tânărul de 20 de ani a fost la un pas de a ucide oamenii aflaţi în parcarea Mall-ului brăilean. Reaminrtim că, în ziua de 11 noiembrie, acesta a intrat cu maşina în ei, după ce, anterior, l-a înjunghiat pe vânzătorul unui autoturismul şi apoi a lovit intenţionat pe şoseaua de Centură doi bărbaţi, angajaţi “Braicar”. Faţă de inculpatul Marius Valentin Parfenie, acuzat de tentativă de omor şi tâlhărie, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, la data de 12 noiembrie, acesta fiind dus  în Arestul IPJ Brăila. Ajuns în arest, Marius Parfenie nu a contestat măsura preventivă, avocatul său spunând că aceasta a fost decizia inculpatului, una de bun simţ, mai ales că familia sa primea deja ameninţări.

Beat şi posibil drogat, în noiembrie, inculpatul Parfenie a forţat intrarea în supermarket, spulberând cu autoturismul oamenii aflaţi la cumpărături într-o zi de week-end. Stâlpii de beton amplasaţi în faţa uşilor de acces au blocat intrarea autoturismului în magazin. Au fost în total 10 victime, prima fiind chiar vânzătorul maşinii pe care atacatorul Parfenie ar fi spus că vrea să o cumpere. Atacatorul l-a înjunghiat cu cuţitul, ulterior fugind cu autoturismul. În urma atacului violent, bărbatul de 42 de ani din Cazasu a ajuns la spital cu multiple plăgi hemitorace stâng. Medicii au intrat cu el în sala de operaţii şi i-au cusut plăgile, după care a fost mutat în Terapie. Următoarele două victime au fost pe şoseaua de Centură, într-o staţie de autobuz din apropierea Grădinii Zoologice. Era vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 47, respectiv, 49 de ani, angajaţi la Braicar. Tânărul a mers apoi într-un loc aglomerat, adică la Mall, unde a mai făcut şapte victime, dintre care doi copii, de 11 şi 13 ani. Toate cele şapte victime au fost preluate de ambulanţe şi duse la UPU. După ce maşina s-a oprit în uşile de acces în hipermarket, câţiva bărbaţi au reuşit să scoată cheile din contact şi să-l pună la pământ pe cel aflat la volan. Parfenie avea un mesaj: “Trebuie să curgă sânge în ţara asta!”. Scena de un puternic impact emoţional a fost filmată de un martor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro