Mergi la conţinutul principal

Atacatorul de la Mall aşteaptă sentinţa finală la Curtea de Apel Galaţi

în urma apelului formulat împotriva sentinţei primei instanţe, dosarul în care Marius Valentin Parfenie a primit o pedeapsă de 30 de ani închisoare, a ajuns la Curtea de Apel Galaţi • primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 ianuarie • instanţa superioară va decide pedeapsa finală pentru tânărul care a comis atacul violent de la Mall şi a băgat zece persoane în spital

 

Primul termen de judecată în dosarul «Atac la Mall», la Curtea de Apel Galaţi. În urma apelului formulat de inculpatul Marius Valentin Parfenie, condamnat în primă instanţă la 30 de ani închisoare, cauza a ajuns la instanţa superioară şi a fost înregistrată pe rol la data de 7 ianuarie. S-a stabilit şi data când va începe procesul: 17 ianuarie 2020. Mai departe, instaţa superioară va stabili pedeapsa finală pentru Parfenie.

În decembrie 2019, magistraţii Tribunalului Brăila au dat o pedeapsă record pentru Parfenie, care nu s-a mai aplicat vreodată, mai ales pentru infracţiunea de tentativă de omor. Oricum, atacatorul de la Mall are în listă mai multe infracţiuni, astfel că judecătorii au aplicat condamnări pentru fiecare dintre acestea. În urma contopirii pedepselor s-a ajuns la peste 33 de ani închisoare, iar pentru că pedeapsa principală rezultantă depăşea maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână cu 30 de ani de închisoare. Acum, Parfenie aşteaptă condamnarea finală la Curtea de Apel Galaţi. Va mai dura însă până se va da sentinţa.

Oricum, la Tribunalul Brăila s-au admis acţiunile civile ale părţilor vătămate şi inculpatul Parfenie a fost obligat la plata de daune record.

Reamintim că fapta de o violenţă extremă a fost comisă în ziua de 11 noiembrie 2018. Tânărul de 20 de ani, Marius Valentin Parfenie, a intrat cu maşina în persoanele aflate la intrarea în Brăila Mall. Anterior, acelaşi tânăr îl înjunghiase cu cuţitul pe vânzătorul unui autoturism, după ce a pozat în cumpărător al maşinii, şi apoi a lovit intenţionat pe şoseaua de Centură doi bărbaţi, angajaţi “Braicar”. Zece persoane au ajuns la spital, printre care şi copii. La data de 12 noiembrie 2018, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, inculpatul fiind încarcerat în Arestul IPJ. “Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. Dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a închisorii de 30 de ani”, au decis judecătorii.

Inculpatul a fost trimis în judecată la data de 29 martie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorul criminalist l-a trimis în faţa instanţei pe inculpatul Marius Valentin Parfenie. Înainte de atacul de la Mall, inculpatul şi-a scris gândurile pe hârtie, fiind descoperite 4 înscrisuri la domiciliul său: “Sunt rus născut în România. Dar voi aţi întrecut orice măsură, sunteţi prea nesimţiţi! Români vă bateţi joc de propria voastră ţară, de propria voastră casă. Deci dacă românii nu pot să schimbe ceva şi aveţi nevoie de mici comunităţi să vă mişte din loc, atunci sunteţi nişte PROŞTI. Eu nu vreau nici democraţie, nici bani, nici faimă, familia lângă mine o vroiam. Dacă nu pot avea acest lux, atunci vă voi distruge. Azi este o zi istorică pentru RO”.

Depresia generată de faptul că nu putea sta acasă şi era nevoit să plece la muncă peste hotare, plus consumul de alcool, l-au determinat pe Parfenie să se răzbune pe oameni nevinovaţi. Pentru faptele comise, el îşi va petrece ani buni la închisoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro