Mergi la conţinutul principal

Atacatorul de la “Lukoil”, condamnat la închisoare şi internat la psihiatrie

• Antonel Lazăr, zis “Drişpi”, a primit 2 ani şi 6 luni închisoare pentru jaful armat de la benzinăria Lukoil • judecătorii l-au obligat pe Lazăr la tratament într-o clinică de psihiatrie, după ce a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă • în noaptea de 24/25 iulie 2016, “Drişpi” şi-a tras o cagulă pe cap şi l-a ameninţat cu cuţitul pe angajatul benzinăriei Lukoil, ca să-i dea banii • banii erau închişi în seif, iar o angajată a benzinăriei a declanşat alarma • atacatorul a fost prins la 700 de metri distanţă de locul faptei

 

Sentinţă definitivă pentru Antonel Lazăr, zis Drişpi, de 36 de ani, autorul atacului din vara anului trecut, de la benzinăria Lukoil.

Două instanţe de judecată l-au condamnat pe Drişpi la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, obligându-l, totodată, “să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, după ce medicii l-au diagnosticat cu schizofrenie paranoidă.   

 

Jaf armat terminat prost pentru atacator

Potrivit dosarului penal, în noaptea de 24/25 iulie 2016, Antonel Lazăr a consumat doi litri de vin, după care a plecat de acasă, ca să-şi cumpere ţigări. A luat cu el 20 de lei şi un cuţit tip briceag. “Drişpi” a ajuns în cartierul Vidin, de unde şi-a cumpărat câteva ţigări şi un pet cu bere din care a continuat să consume alcool. Şi-a continuat deplasarea pe Calea Galaţi, către Şoseaua de Centură. Ajuns în dreptul unei clădiri dezafectate, Lazăr a găsit un fes negru şi l-a pus pe faţă, după care a făcut trei orificii în dreptul ochilor şi gurii, cu ajutorul briceagului. A găsit un sac de plastic şi l-a luat cu el, pentru că, brusc, se hotărâse să dea lovitura la benzinăria Lukoil situată pe Şoseaua Baldovineşti 109. 

“Înculpatul s-a apropiat pe câmp, din partea din spate a staţiei, a supravegheat zona o scurtă perioadă de timp, asigurându-se ca în incinta staţiei să nu mai fie vreun client, după care, în jurul orei 1:10, a intrat cu cagula trasă pe faţă şi cu briceagul desfăcut, cu lama la vedere, în incinta staţiei. S-a deplasat apoi în faţa ghişeului, unde se afla un angajat, B.L. şi, prin ameninţare cu acte de violenţă, i-a cerut să introducă în sac pachete de ţigări, indiferent de marcă, dar şi banii din seiful casei de marcat. În camera din spate se afla B.N.M. (de asemenea angajată a staţiei - n.r.) care l-a observat pe inculpat şi care a acţionat butonul de alarmare şi a sesizat poliţia, sunând la 112”, preciza procurorul de caz la finalizarea anchetei.

Ameninţat cu cuţitul, angajatul benzinăriei a îndesat mai multe pachete de ţigări în sacul atacatorului, bancnote de 1 leu şi de 5 lei şi mărunţiş, în total 400 lei, după care i-a arătat că nu mai are niciun ban în casa de marcat.

Se declanşase alarma, astfel că tâlharul, panicat, a luat sacul cu ţigări şi bani şi a dat bir cu fugiţii. Lazăr a fugit prin spatele benzinăriei, pe câmp, aruncând în grabă cagula şi ascunzând “prada” în vegetaţia uscată. În timp ce alerga către drumul ce face legătura între Şoseaua de Centură şi Calea Galaţi, a fost observat de o patrulă de poliţie, care l-a reţinut şi dus înapoi la benzinărie. Antonel Lazăr se afla în acel moment la cel mult 700 de metri distanţă de benzinărie. Trecuseră doar 10 minute de la atac. 

 

Dat de gol de chelie şi tatuaj

Deşi purtase cagulă, Lazăr a fost recunoscut de cei doi angajaţi ai benzinăriei după hainele pe care le purtase şi după tatuajul de la mâna stângă. În plus, este chel şi acest amănunt nu a trecut neobservat.

Angajata care a acţionat butonul de alarmare şi a chemat poliţia, le-a spus anchetatorilor că, în momentul atacului, se afla în camera din spate, când şi-a auzit colegul spunând: “Nu am bani, i-am predat!”, timp în care tâlharul îi ameninţa colegul cu cuţitul: “Dă-mi banii, dă-mi ţigări, dă-mi banii!”

La scurt timp după ce l-a văzut pe tâlhar plecând, la locul faptei au sosit agenţii de pază, dar şi un echipaj de poliţie care, aflând despre atac, a cerut sprijinul altui echipaj. Angajata staţiei a precizat că, după 10 minute, poliţiştii au intrat în benzinărie cu atacatorul care avea la el cuţitul cu lama rabatabilă, pe care n-avusese timp să-l arunce.

Bărbatul ameninţat cu cuţitul le-a spus anchetatorilor că atacatorul avea cagula descusută în partea de sus, astfel că a observat că era chel. El i-a dat puţinii bani din casa de marcat, însă a acţionat, la rândul său, butonul de alarmare. La scurt timp, a mai spus martorul, modemul de alarmare a început să emită un semnal sonor şi infractorul, speriat, a fugit de la locul faptei.

Antonel Lazăr le-a spus anchetatorilor că a fost internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie. Potrivit raportului medico-legal psihiatric din 17 august 2016, inculpatul suferă de “schizofrenie paranoidă, în fapt, neglijată terapeutic”. În raport cu fapta comisă, a avut discernământul scăzut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro