Mergi la conţinutul principal

Atacatorul cu maceta din Parcul Monument, trimis în fața instanței

• inculpatul F.S. Ionel (nume postat pe site-ul instanței), cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost trimis în judecată de procurori • în seara de 2 mai, inculpatul în vârstă de 15 ani se afla în Parcul Monument, iar în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată R.E.D., de 17 ani, l-a lovit pe acesta din urmă în zona feței, cu o macetă pe care însă nu o scosese din teacă

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr acuzat de o agresiune în zona Parcului Monument. Fapta a fost comisă în luna mai, iar cel care l-a agresat pe un alt tânăr a fost arestat la domiciliu. 

Potrivit anchetatorilor, inculpatul F.S. Ionel (n.r. - nume postat pe site-ul instanței) a fost  cercetat în stare de arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev de art. 193 Cod Penal, tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. și pedepsită de art. 371 Cod Penal. ”La data de 2 mai 2024, în jurul orei 20.00, inculpatul F.S.I., în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla în Parcul Monument din Municipiul Brăila, în urma unui conflict spontan cu persoana vătămată R.E.D., l-a lovit pe acesta din urmă cu un obiect tăietor-înțepător aflat asupra sa, în zona feței. I-a provocat persoanei vătămate leziuni traumatice ce necesitau 16-18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, aspect ce a creat grupului de prieteni al numitului F.S.I., cât și grupului de prieteni al persoanei vătămate, o stare de temere și indignare”, au stabilit procurorii.

În soluția Judecătoriei Brăila, din data de 4 mai, se arată că se respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, ca neîntemeiată: ”Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul F. S. Ionel pe o perioadă de 30 zile, respectiv de la data de 04.05.2024 până la data de 02.06.2024 inclusiv. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv imobilul din Mun. Brăila, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”. Inculpatul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului, ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi nici cu martorii. Masura arestului la domiciliu a fost apoi prelungită.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, un adolescent de 17 ani a fost înjunghiat de un minor în vârstă de 15 ani. Victima a ajuns la spital, iar atacatorul a fost amendat cu 1.000 lei și este cercetat penal.

În seara zilei de joi, 2 mai, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr ar fi fost lovit cu un obiect înțepător de un alt bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele cercetări rezultând faptul că un tânăr, în vârstă de 17 ani, din Brăila, în timp ce se afla pe strada Pietății, alături de un grup de prieteni, ar fi fost lovit în zona feței cu un obiect înțepător-tăietor de către o persoană necunoscută care se afla în trecere.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a tânărului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au procedat la căutarea persoanei în cauză, la scurt timp fiind identificat și depistat, un tânăr de 15 ani, din Brăila, bănuit de comiterea faptei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Inculpatul minor a recunoscut şi regretat fapta

După cum v-am informat în ediția din 13 mai, potrivit motivării instanței, în propunerea de arestare preventivă s-a reţinut faptul că, în seara de 2 mai, minorul de 15 ani, aflat în Parcul Monument, l-a lovit pe R.E.D. cu un obiect tăietor-înţepător, respectiv o macetă, provocându-i leziuni. Judecătorul constată că în cauză nu se impune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, însă este oportună luarea unei măsuri restrictive de libertate şi anume cea a arestului la domiciliu.„Analizând situaţia inculpatului, judecătorul constată că acesta este minor, în vârstă de 15 ani, nu are antecedente penale, fiind la primul conflict cu legea penală, iar la săvârşirea faptei inculpatul a folosit o macetă prevăzută cu o protecţie, respectiv o husă, pe care acesta nu a îndepărtat-o în momentul loviturii. Judecătorul mai reţine faptul că la acest moment au fost administrate majoritatea probelor, iar inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a declarat că regretă cele întâmplate. Având în vedere caracterul excepţional al măsurii arestării preventive, judecătorul consideră că, raportat la fapta reţinută în sarcina inculpatului, cât şi la atitudinea acestuia pe parcursul urmăririi penale, măsura propusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila nu este justificată şi nici necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia”, arată magistraţii Judecătoriei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro