Mergi la conţinutul principal

Atacatorii groazei de la OMV. Amendă penală pentru trei inculpaţi şi continuarea judecăţii pentru alţi patru

* vineri, judecătorii au dat sentinţa pentru cei şapte inculpaţi care s-au atacat în mod violent, cu arme albe, în zona stației Peco de pe şoseaua Buzăului * trei inculpaţi au scăpat cu pedepse uşoare, respectiv cu amendă penală * în schimb, faţă de alţi patru inculpaţi, printre care Corbu Ciprian şi Corbu Belgian, s-a dispus disjungerea cauzei şi s-a stabilit un alt termen de judecată

 

 

 

 

Încăierarea între membrii grupărilor interlope de la staţia Peco Omv, de pe şoseaua Buzăului, nu a adus pedepse prea grele celor implicaţi. Vineri, magistraţii Judecătoriei Brăila au dat sentinţa în acest dosar în care au fost trimişi în judecată şapte inculpaţi.

Trei inculpaţi au primit însă amendă penală pentru infracţiunile de care au fost acuzaţi. În schimb, faţă de alţi patru inculpaţi, printre care se află Corbu Ciprian şi Corbu Belgian, s-a dispus disjungerea cauzei şi s-a stabilit un alt termen de judecată.

Judecătorii l-au condamnat pe inculpatul Olaru Marian la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă din 27 august 2021. În plus, acelaşi inculpat a mai primit  pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare, plus amendă penală în cuantum de 900 lei pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru săvârşirea infracţiunii de port şi folosire fără drept de obiecte periculoase fiind aplicată tot o amendă penală. „Contopeşte cele trei pedepse de 900 lei amendă penală, va aplica pedeapsa de 900 lei la care se va adăuga un spor de 600 lei amendă penală, urmând ca inculpatul Olaru Marian să fie condamnat la pedeapsa de 1.500 lei amendă penală. Inculpatul Olaru Marian va fi condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare şi 1.500 lei amendă penală, cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei închisorii”, au stabilit judecătorii.

La rândul său, inculpatul Mocanu Cristi a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare, pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând ca inculpatul să fie condamnat la pedeapsa rezultantă de 1.200 lei amendă penală. Inculpatul Ciurea Angelin Viorel a primit pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare, plus pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În final, inculpatul Ciurea Angelin Viorel a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1.200 lei amendă penală.

 

După cum au stabilit judecătorii, cu privire la inculpaţii Corbu Ciprian, Corbu Belgian, Niţu Angel-Andreas şi Mihai George, în baza art. 46 Cod procedură penală, instanţa dispune disjungerea cauzei, stabilind termen la data de 7 iunie.

Oricum, sentinţa aplicată de prima instanţă poate fi atacată cu apel.

 

Atacul violent din zona staţiei OMV

 

Atacatorii din zona OMV, cei care au băgat groaza în oamenii aflați în zonă la sfârșitul lunii august a anului trecut, au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila la data de 18 octombrie, numele inculpaților fiind prezentate pe site-ul instanței. Este vorba despre șapte persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și port și folosire de obiecte periculoase. Unul dintre inculpați, care a fugit cu mașina pentru a-și asigura scăparea, ba chiar a provocat un accident fără victime pe Centură, este acuzat și de infracțiunea de refuz de prelevare probe biologice pentru stabilirea consumului de alcool sau a altor substanțe, acesta fiind singurul dintre cei acuzați care este arestat preventiv. După cum se arată pe site-ul instanței, cei șapte inculpați din acest dosar sunt următorii: Olaru Marian, Corbu Ciprian, Corbu Belgian, Nițu Angel – Andreas, Mocanu Cristi, Ciurea Angelin Viorel, Mihai George.

În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au transmis informații privind acuzațiile aduse participanților la scandal. Este prezentată și situația de fapt din data de 27 august, când membrii a două grupări rivale s-au întâlnit și s-au lovit reciproc, fără a se mai gândi la oamenii din jur, care nu aveau vreo vină. “În rechizitoriul în cauză s-a reținut faptul că la data de 27 august, în intervalul orar 12.00 – 12.30, în incinta stației peco OMV din municipiul Brăila, tabăra formată din inculpații O.M., M.C. și C.A.V. s-a ciocnit violent și spontan cu tabăra formată din inculpații C.C., C.B., N.A.A. și M.G., încleștare în care s-au purtat și folosit obiecte periculoase și în urma căreia au rezultat suferințe fizice și leziuni traumatice suferite de cei implicați în încăierare. Urmare a conduitei ilicite, relațiile de conviețuire sociale referitoare la ordinea și liniștea publică au fost grav lezate. La data de 27 august, inculpatul O.M. a condus autoturismul marca BMW seria 6 pe drumurile publice din municipiul Brăila, unde a provocat un accident rutier fără victime, iar cu ocazia conducerii de către lucrătorii de poliție în vederea prelevării de mostre biologice în scopul determinării alcoolemiei sau a prezenței unor substanțe în corpul acestuia, inculpatul O.M. a refuzat direct și explicit să se supună obligației de prelevare de probe. Pe parcursul cercetărilor, inculpații au dat declarații nesincere, nerecunoscând comiterea infracțiunilor”, au stabilit anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Brăila.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, în urma cercetărilor efectuate după scandalul din zona OMV, polițiștii au constatat că două grupuri de persoane, cu vârste între 19 și 43 de ani, s-au lovit reciproc cu diferite obiecte contondente, pe șoseaua Buzăului, intersecție cu șoseaua de Centură. Vineri, 27 august, în jurul prânzului, două grupuri rivale, dintre care unul format din membri ai familiei Corbu, s-au încăierat în stradă. Un brailean de 32 ani, participant la scandal, a încercat să părăsească zona cu autoturismul său și a provocat un accident rutier pe Centură. Polițiștii i-au reținut, pentru 24 de ore, pe cinci dintre participanții la scandal. La data de 28 august, la Judecătoria Brăila, doi dintre inculpați au fost arestați: Olaru Marian și Corbu Belgian. În urma contestației formulate de inculpați, dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila, iar inculpatul Corbu Belgian a fost eliberat din arestul preventiv.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro