Mergi la conţinutul principal

Atacatorii din Vidin la judecată. Au scăpat de arest

* în noaptea de 17 spre 18 decembrie 2021, în incinta unei foste societăți comerciale de pe raza municipiului a avut loc un conflict între două grupuri de persoane și a rezultat rănirea a doi bărbați * magistrații Judecătoriei Brăila au dispus înlocuirea arestării preventive luată față de inculpații M.C., M.I. și C.M.M. cu măsura arestului la domiciliu, apoi s-a dispus măsura controlului judiciar * recent, instanța a respins ca neîntemeiate cererile și excepțiile formulate de inculpați în dosarul în care sunt judecați pentru fapta violentă comisă în decembrie 2021 *astfel, s-a dat startul judecății în dosarul în care inculpații M.I., M.C. și C.M.M. au fost acuzați de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe

 

Cei trei inculpați trimiși în judecată pentru conflictul violent cu arme albe, în zona unui fost bar din cartier Vidin, produs în decembrie 2021, au scăpat de arestul preventiv. În luna mai, magistrații Judecătoriei Brăila au dispus înlocuirea arestării preventive luată față de inculpații M.C., M.I. și C.M.M. cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, cu unele obligații impuse. La data de 21 iunie, instanța a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată față de inculpați, cu măsura preventivă a controlului judiciar. Au mai multe obligații impuse și dacă nu le respectă riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Recent, instanța a respins ca neîntemeiate cererile și excepțiile formulate de inculpați în dosarul în care sunt judecați pentru fapta violentă comisă în decembrie 2021, astfel că s-a dat startul judecății. “Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 6631/P/2021 din data de 05.04.2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, privind pe inculpații: M.I. - trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (persoană vătămată D.M., fapta din 18.12.2021), lovire sau alte violențe (persoană vătămată B.M.); inculpat M.C. - trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe (persoane vătămate D.M. și B.M., fapta din 18.12.2021); inculpat C.M. M. - trimis în judecată pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe. Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații M.I., C.M.M. și M.C.”, este soluția pronunțată de Judecătoria Brăila în ședința din 23 mai.

Pe de altă parte, în ședința din data de 3 mai, la Judecătoria Brăila s-a dispus

înlocuirea măsurii arestării preventive luată față de cei trei inculpați, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o lună de zile, după cum se arată pe site-ul instanței. În cauză, procurorii nu au formulat contestație. Inculpații trebuie să se prezinte în fața judecătorului ori de câte ori sunt chemați și nu au voie să comunice, direct sau indirect, cu persoanele vătămate și cu martorii. “În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin pe durata acesteia sau dacă există suspiciunea rezonabilă că au săvârșit cu intenție o nouă infracțiune pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lor, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condițiile prevăzute de lege”, arată judecătorii.

 

Acuzațiile procurorilor

Inculpații M.I., M.C. și C.M.M. au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe. În noaptea de 17 spre 18 decembrie 2021, în incinta unei foste societăți comerciale de pe raza municipiului a avut loc un conflict între două grupuri de persoane, inculpații fiind arestați abia după două luni de la comiterea faptei. Dosarul care are ca obiect infracțiunea de lovire sau alte violențe a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila în data de 5 aprilie.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în februarie au fost depistați principalii suspecți ai incidentului din 18 decembrie, care a avut loc în incinta unui fost bar de pe raza municipiului. După incidentul violent, cercetările au fost continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC), care în urma activităților desfășurate i-au identificat pe cei trei bărbați bănuiți de comiterea faptei. În cursul zilei de 10 februarie, polițiștii SIC, sprijiniți de “mascați”, au efectuat cinci percheziții la domiciliile persoanelor în cauză, dar și la alte persoane implicate. “Cei trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 33 și 35 de ani, toți din municipiul Brăila, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, fiind reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore”, au precizat polițiștii. La data de 11 februarie, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile a acestora.

Altercația violentă a avut loc, în toiul nopții, la o societate din cartier Vidin. Potrivit unor surse judiciare, acolo ar fi funcționat anterior un cafe-bar. Trei indivizi au lovit cu arme albe geamurile societății, având un conflict cu alte persoane din interior. În noaptea de 17/18 decembrie 2021, în jurul orei 03:55, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică, în timp ce patrulau pe raza municipiului, au observat trei bărbați ce aveau asupra lor obiecte contondente cu care loveau ușile și geamurile unei societăți comerciale. La vederea polițiștilor, bărbații au fugit, iar din primele cercetări a rezultat faptul că cei trei bărbați ar fi avut un conflict cu alți patru brăileni aflați în incinta societății. A rezultat vătămarea corporală a doi dintre bărbați, cu vârstele de 41 și 45 de ani, ambii din Brăila, aceștia fiind transportați la spital.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro