Mergi la conţinutul principal

Atac violent cu cuţitul, în faţa sediului PSD. Victima a suferit semipareză la un braţ

un tânăr brăilean a îndrăznit să îi răspundă unui individ care se legase de o fată din grupul său, în timp se afla în staţia de autobuz de la Winmarkt • inculpatul Şchiaua Dan Marius, de 20 de ani, a urmărit persoana care îl supărase, până în parcarea de lângă sediul PSD, lovindu-l cu un cuţit • tânărul agresat a ajuns la spital şi a suferit mai multe operaţii, el necesitând pentru vindecare 90-95 zile de îngrijiri medicale • fapta a fost comisă în august 2015, însă acum procurorii au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată pe agresor, pentru vătămare corporală

 

Lovit cu cuţitul şi lăsat într-o baltă de sânge, în parcarea din faţa sediului PSD Brăila. Acesta este “tratamentul” de care a avut parte un tânăr brăilean, asta după ce a reacţionat faţă de un individ care se legase de o fată aflată în grupul său. Tânărul a fost înjunghiat cu un cuţit, de atacatorul identificat ca fiind Şchiaua Dan Marius, victima suferind o semipareză la braţul stâng. Fapta de o violenţă extremă s-a produs în august 2015, însă acum procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercet'ările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru infracţiunea de vătămare corporală.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, la data de 19 august 2015, la Poliţia Municipiului s-a înregistrat o sesizare din partea brăileanului George B., prin care acesta reclama faptul că persoane necunoscute l-au atacat cu un cuţit în zona braţului, în timp ce se afla la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu B-dul Al. I. Cuza. În urma anchetei în teren desfăşurate, în zona unde s-a produs agresiunea, mai exact în dreptul intrării în sediul PSD, după arată procurorul, au fost găsite urme de sânge.

Din declaraţia persoanei vătămate, a rezultat faptul că, în seara de 19 august 2015, se afla împreună cu mai mulţi prieteni în staţia de autobuz de la Winmarkt. La un moment dat, a observat un grup de persoane, format din doi băieţi şi o fată, care a ieşit, de mai multe ori, de la magazinul chinezesc de la parterul clădirii. La un moment dat, unul dintre tineri, care era chiar inculpatul Dan Şchiaua, a adresat o întrebare vulgară fetelor din grupul persoanei vătămate. George B. i-a cerut socoteală inculpatului Şchiaua, iar acesta a reacţionat imediat, într-un mod agresiv, şi l-a împins pe tânărul brăilean. Nu a durat mult şi inculpatul a strigat la victimă “Ia stai aşa”, apoi a scos un cuţit din buzunarul gecii şi a încercat să îl taie în zona piciorului stăng, însă acesta a reuşit să se ferească.

Partea vătămată a fugit, în parcarea scuar a bulevardului, însă inculpatul Şchiaua l-a ajuns din urmă, în faţă la sediul PSD. L-a atacat cu cuţitul, însă tânărul a pus mâinile, pentru a bara loviturile, el fiind totuşi tăiat chiar sub braţ.

Deşi era rănit, George B. l-a împins pe agresor peste o maşină din parcare, acesta din urmă căzând la sol.

După agresionarea sa, persoana vătămată a declarat că s-a refugiat pe trotuar, lângă sediul PSD, şi, întrucât sângera foarte tare, a încercat să îşi facă un garou cu propria curea. Între timp, victima a sunat la 112 iar poliţiştii şi o ambulanţă au ajuns imediat la faţa locului. Tânărul tăiat cu cuţitul a fost dus la spital şi operat. Persoana vătămată a spus că, în urma leziunii produse prin tăiere, nu mai poate folosi corespunzător mâna stângă, el suferind o altă intervenţie chirgicală la Spitalul din Iaşi, unde i s-a spus faptul că suferă de o semipareză la braţul stâng, întrucât vârful cuţitului i-a ajuns la articulaţie şi i-a afectat nervul radial.

Diagnosticul pus de medici a fost “plagă înjunghiată axială stângă, cu sângerări importante, suspiciune leziune venă axială stânga, leziune produsă prin lovire cu corp tăietor-înţepător”. Conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală, din 2015, persoana vătămată necesita pentru vindecare 75-80 zile de îngrijiri medicale, de la data producerii leziunilor. Pentru recuperarea deficitului motor, victima necesita curs de recuperare, timp de 4/6 pe an, precum şi intervenţia chirgicală pentru leziunea nervoasă, dacă se impune. Începând cu luna decembrie 2015, partea vătămată a fost supusă unei intrevenţii chirgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţe Iaşi şi a urmat proceduri recuperatorii la Bucureşti. Ulterior, în cauză s-a dispus reexaminarea persoanei vătămate, de către Serviciul de Medicină Legală Brăila, astfel s-a stabilit că aceasta necesita prelungirea timpului de îngrijiri medicale, totalizând un număr de 90-95 zile de îngrijiri medicale. La momentul reexaminării, în aprilie 2016, persoana vătămată prezenta imposibilitatea efectuării flexiei mâinii stângi şi degetelor de la mâna stângă.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 100.000 euro, reprezentând daune morale pentru suferinţele fizice şi psihice suferite ca urmare a agresiunii, la care se adaugă aproape 4.500 lei reprezentând daune materiale.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şchiaua Dan Marius, dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila, instanţa urmând să decidă pedeapsa pe care o merită inculpatul. Oricum, individul de 20 de ani  este cunoscut cu antecedente penale, conform fişei de cazier judiciar.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro