Atac masiv al căpuşelor la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Atac masiv al căpuşelor la Brăila

Brăilenii au căzut, şi în această primăvară, victime muşcăturilor de căpuşe. În numai o lună de zile, 40 persoane care prezentau înţepături de căpuşe s-au adresat Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Potrivit informaţiilor centralizate din evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în mediul urban, respectiv 22 şi 18 în mediul rural. Din fericire, spun medicii DSP, până în prezent, persoanele respective nu au dezvoltat boala Lyme, iar de la începutul anului nu au fost depistate alte cazuri noi de boala Lyme.
Specialiştii din Sănătate recomandă pacienţilor să se prezinte de urgenţă la medic în cazul în care dezvoltă semne de apariţie a şocului (mai ales în cazul copiilor), tulburări de respiraţie (moderate sau severe) sau au avut un alt episod de reacţie alergică severă (anafilaxie) care a apărut într-o situaţie similară (înţepătură sau muşcătură de insecte). De asemenea, dacă apare o tumefacţie (n.r. - umflătură) importantă a limbii, alături de edem laringian ori se instalează convulsii necontrolate. Persoanele muşcate de căpuşe mai trebuie să ştie că dacă nu se pot prezenta imediat la medic, să încerce să îndepărteze insecta utilizând o pensetă cu vârfuri foarte fine, dar atenţie, niciodată cu mână descoperită!
Din cauza numărului mare de brăileni muşcaţi de căpuşe în perioada menţionată, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Primăriei Brăila să efectueze operaţiuni pentru combaterea acestor insecte. Substanţele destinate exterminării căpuşelor au fost împrăştiate la jumătatea lunii mai, afirmă conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. "Prima etapă a dezinsecţiei a vizat toate parcurile din municipiu, zona falezei, bulevardele, precum şi staţiunea Lacu Sărat. Urmează ca operaţiunea să fie repetată, însă totul depinde de prognozele meteo. Dacă se anunţă în continuare precipitaţii, cum s-a tot întâmplat de la începutul acestei săptămâni, nu putem să împrăştiem substanţele, fiindcă acestea ar fi spălate de ploaie şi nu şi-ar face efectul. Imediat cum prognozele vor fi favorabile, vom face şi etapa a doua a acţiunii de combatere a căpuşelor", ne-a informat Dan Apostol, directorul SUPAGL Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro