Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac la o sonda petroliera

Au demontat componente de la o sonda petroliera functionala, ca sa le vinda la fier vechi. Este cazul a patru braileni din localitatea Oprisenesti, care au iesit la furat in toiul noptii, pentru a face rost de bani de buzunar. Ei s-au orientat catre cimpul petrolier din apropiere, de unde au sustras componentele unei sonde aflate in revizie, cauzind prejudicii de miliarde de lei. Cei patru, dintre care doi minori, au fost gasiti de oamenii legii exact cind ieseau la sosea, cu caruta incarcata cu circa 500 kg de piese metalice. Intrebati fiind de unde au componentele respective, acestia au declarat ca treceau intimplator pe linga zona petroliera si le-au gasit deja demontate. Ei nu au putut insa explica ce cautau cu caruta in plin cimp, linga sonda respectiva, si nici cum se face ca aveau la ei si paiele sub care ascunsesera prada.
"Nu am demontat noi nimic, le-am gasit jos acolo, erau deja demontate. Daca tot le-am gasit, le duceam la fier vechi. Noi nu aveam intentia sa furam, sefu'. Am trecut si noi pe aici, cu caruta, ca veneam de la terenul de fotbal. Nu am luat-o pe drum cu caruta, si am intrat pe cimp, pentru ca ne grabeam sa ne ducem acasa, sa ne spalam. Si cind am ajuns aici, am vazut piesele acolo, pe jos, si ne-m gindit sa le luam noi". Intrebati de jandarmi daca isi dau seama ce prejudiciu au creat, prin faptul ca au sustras acele piese, indivizii au raspuns: "E vorba de miliarde, probabil… Dar nu am demontat noi, nici nu avem cheile, nici nu avem cu ce sa umblam, cu asa ceva, asa de greu e cu sondele astea, nu poti sa le demontezi atit de usor...".
"Efectivele din cadrul detasamentului Paza conducte petroliere au depistat in flagrant patru persoane care sustrageau diferite componente de la o sonda petroliera apartinind Petromservice, sectia Oprisenesti. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul detasamentului, in vederea continuarii cercetarilor", ne-a declarat lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint, in cadrul Jandarmeriei Braila.
In loc de cele circa 2 milioane de lei vechi, pe care le-ar fi cistigat vinzind piesele metalice, cei patru s-au ales cu un dosar penal, fiind acuzati de furt calificat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii