Compania Kaspersky Labs, cu sediul la Moscova, a apreciat ca în spatele atacului se afla un stat, adaugând ca nu este sigura de originile exacte ale acestuia. Expertii ei au descris Flame drept "una dintre cele mai complexe amenintari descoperite vreodata". Cercetari asupra atacului au fost efectuate împreuna cu Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor din cadrul ONU. Cercetatorii investigau o alta amenintare din partea unui program malware, cunoscut sub numele de Wiper, care se pare ca stergea date de pe calculatoare în vestul Asiei.
În trecut, programe malware tintite - ca Stuxnet - au vizat infrastructura nucleara a Iranului. Altele, ca Duqu, au avut obiectivul de a infiltra retele cu scopul de a fura date. Aceasta noua amenintare pare sa nu cauzeze pagube fizice, ci sa colecteze cantitati uriase de informatii sensibile, a precizat Vitali Kamluk, expertul-sef pentru malware de la Kaspersky. "Odata ce sistemul este infectat, Flame începe un set complex de operatii, inclusiv detectarea traficului retelei, realizarea unor capturi de ecran, înregistrarea conversatiilor audio, interceptarea tastaturii si asa mai departe", a spus el.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.