Mergi la conţinutul principal

Astia chiar ca-s dusi cu pluta

La propriu. Dar, lasati, ca am vazut eu baieti mult mai sariti de pe fix decât cei patru românasi (unul din Braila, unul din Galati si doi din Tulcea parca), care se apucau sa faca turul lumii cu "Ia-ma, nene!" sau cine stie ce nebunii le mai treceau prin cap. Apropo, îl mai tineti minte pe globe-trotterul Mirel Magop (despre care a scris ziarul "Obiectiv", acum doi ani am impresia), care spunea ca vrea sa faca turul României pe jos, dormind în câmp într-un cort de mici dimensiuni, pe care îl cara ziua în cârca? Oare s-o fi întâlnit cu Forrest Gump sau înca îl mai cauta?

În sfârsit, sa îl lasam pe dl. Magop sa îsi vada de mersul lui pe jos si sa ne concentram un pic atentia asupra celor patru tineri care au decis sa se plimbe cu barca din peturi, de la Braila la Sf. Gheorghe. Eu recunosc ca nu înteleg astfel de demersuri ecologiste sau de alta natura. Nu zic ca le dezaprob, caci fiecare e liber sa faca ce vrea, atât timp cât nu încalca legea, ci doar ca nu le înteleg. Adica, ca sa n-o mai lungesc, eu nu m-as apuca nici mort sa construiesc, sa migalesc la ditamai barca din peturi. Asa ca mi se pare normal sa ma întreb de unul singur ce anume o fi fost în mintea acestor patru tineri, când si-au dat mâna peste tara si au pornit cu avânt pionieresc sa faca o barca din 8.000 de peturi. Parerea este ca baietii sunt si un pic ecologisti (adica dintr-aia practicanti, ca sa zic asa), dar au pus în scena întreaga operatiune doar pentru publicitate. Sa se scrie despre ei, sa se afirme, sa fie vazuti cu ecologismul în gura, sa vina eventual cei de la Green Peace si sa le dea si lor un os de ros. Parerea mea este ca visul lor este sa aiba pe mâna un ONG care sa învârta milioane de euro, iar la finalul anului sa raporteze doar ca au strâns doua basculante de peturi, ca au curatat o juma' de plaja de crengi si ca au plantat 500 de puieti de salcâm. Haide, bre, suntem oameni seriosi, ce dracu! Daca vrei sa salvezi balenele albastre, nu te duci sa faci ca delfinul în ocean, cu camerele de luat vederi dupa tine. Daca vrei sa atragi atentia ca Dunarea este împutita, nu te iei la lupta cu marile corporatii care deverseaza petrol în apele din lumea asta, stând la soare într-o barca si ascultând Pink Floyd la smartphone-ul tau. Chiar si daca barca asta a ta e facuta din peturi, tot nu intereseaza pe nimeni. Efectul excursiei tale pe Dunare va fi tot zero barat. În afara de faptul ca te vor aprecia doua virgine de clasa a IX-a (fete batrâne, da-le-ncolo!) si ca vei aparea cu poza la ziar, toata plimbarea ta nu va valora nici cât un pet turtit si dus la un centru de valorificare. Mai grav mi se pare ca si tu, ca pasager al barcii, stii treaba asta, dar o arzi asa, penibil de optimist, afirmând ca tu vrei sa schimbi lumea, ca vrei sa fie pace pe Pamânt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro