Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi se alege pentru a treia oara in decurs de 6 luni viceprimarul comunei Visani

De sase luni, comuna Visani nu are un viceprimar stabilit legal, ci unul mai mult suspendat. Liberal - democratul Neculai Caraman, cel care ar trebui de fapt sa ocupe aceasta functie, a fost ales pina acum de doua ori pe postul de viceprimar si tot de atitea ori, hotarirea prin care era numit a fost revocata. Urmeaza astazi o a treia incercare, iar Caraman este de-a dreptul curios ce chichite vor mai gasi adversarii de la PSD, pe care ii acuza ca nu ar dori numirea lui pe post, pentru a anula din nou hotarirea Consiliului local. Acesta ne-a povestit, ieri, prin ce trece inca din luna februarie, atunci cind au avut loc alegerile pentru primar in comuna.
Amintim ca Visani a ramas fara primar dupa ce edilul sef, social - democratul Neagu Caraman, aflat sub influenta bauturilor alcoolice si conducind autoturismul Primariei, a lovit in luna martie 2005, un consatean, pe care l-a lasat zacind lat pe sosea, si a fugit de la locul accidentului, ascunzind masina - avariata in proportie de aproximativ 20% -, in garajul propriu. Primarul a fost identificat drept autorul accidentului de catre politisti, iar a doua zi dimineata, a fost ridicat de acestia si supus probei cu etilotestul. La circa 12 ore dupa accident, Neagu Caraman avea o alcoolemie de 0,19 la mie. Dupa luni de procese, la jumatatea anului 2006, acesta a fost demis din functie de catre Prefect. Alegeri in comuna s-au organizat de abia in luna februarie a acestui an, ele fiind cistigate de catre PSD-istul Ilie Tupea.
"Tot atunci, s-au facut alegeri pentru viceprimar, la care au asistat si presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, dar si un reprezentant al Prefecturii. La numaratoarea voturilor am iesit eu, dar primarul a facut contestatie ca la un vot nu se vedea clar optiunea. Prefectura a respins contestatia, dar s-a mers la Tribunalul Braila si la 28 martie judecatorul Mihaela Surdu admite actiunea primarului Tupea si anuleaza hotarirea Consiliului prin care eram numit viceprimar". Caraman a mai adaugat ca pe data de 24 mai a avut loc a doua sedinta de alegere a viceprimarului, in care au aparut iar probleme: "La sedinta a participat si consilierul PC Nicu Naziru - care a candidat si la postul de primar - dar care este si angajat al Primariei, la departamentul pentru situatii de urgenta. Desi Prefectura a facut adresa ca Naziru este incompatibil, secretarul Primariei, sotia lui Naziru, Stefana, nu a adus la cunostinta consiliului acest lucru. Asa ca s-a votat, am fost din nou ales si iar s-a anulat, la inceputul acestei luni, hotarirea CLM". Liberal - democratul ne-a mai explicat ca, desi se stabilise o noua sedinta de CL pentru data de 14.07.2007, aceasta nu a mai avut loc pentru ca atit primarul, cit si consilierii PSD au parasit sala de sedinte: "S-a stabilit apoi data de 19 pentru sedinta, dar secretarul Primariei, Stefana Naziru, desi era obligata prin lege sa convoace sedinta, nu o face, motivind ca primarul trebuie sa participe la licitatia pentru construirea podului de peste Buzau si ca e ocupat. Dar licitatia avea loc la ora 09.00 dimineata, iar sedinta de consiliu la ora 18.00. In plus, viceprimarul este presedintele comisiei de licitatie si nu s-a dorit prezenta mea acolo". Caraman a mai adaugat ca este foarte curios ce anume se va intimpla in aceasta seara si de ce se vor mai lega cei care nu vor sa il vada viceprimar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii