Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi, hramul bisericii "Cuviosul Antonie cel Mare" din Vidin

Biserica cu hramul "Sfintul Cuvios Antonie cel Mare" din cartierul Vidin - unul din cele mai noi lacase de cult ortodoxe din orasul nostru - isi sarbatoreste, astazi, patronul spiritual, impreuna cu credinciosii din aceasta parte a urbei. Sfinta Liturghie va fi oficiata de parohul bisericii, parintele Cristian Gagu, impreuna cu alti preoti braileni.
Parohia "Cuviosul Antonie cel Mare" a fost intemeiata in anul 1996, insa piatra de temelie a sfintului lacas a fost pusa in ianuarie 2000, pe un loc pus la dispozitie de Primaria Braila. Prima slujba religioasa a fost tinuta la "Sf. Antonie ce Mare" la data de 30 aprilie 2000, desi biserica inca se afla in constructie. Din septembrie, acelasi an, parintele Gagu oficiaza aici Sfinta Liturghie, in fiece duminica si sarbatoare de peste an. Pictura ctitoriei din cartierul Vidin a fost realizata de pictorul Adrian Vartolomei, in anii 2002 - 2003.
Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" a luat nastere ca o necesitate, credinciosii din zona de nord a orasului - Brailita si Vidin - avind o singura biserica la care puteau merge, anume "Sf. Dumitru". Enoriasii din Vidin, impreuna cu parintele paroh Cristian Gagu, intentioneaza sa construiasca, de asemenea, o clopotnita si o cantina sociala, pentru saracii din cartier.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii