Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi, elevii de clasa a VIII-a vor fi testati la istorie si geografie

Elevii claselor a VIII-a vor sustine, astazi, teza cu subiect unic la o disciplina la alegere: istorie sau geografie. Dupa ce saptamina trecuta elevii din clasele a VII-a si a VIII-a si-au demonstrat cunostintele la matematica, acum vor trece prin febra examinarii la istorie sau geografie numai elevii de clasa a VIII-a. Teza la cele doua discipline este o proba scrisa cu durata de doua ore.
Subiectele tezei unice la istorie si geografie vor fi extrase la nivel national in prezenta Comisiei de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, dupa care vor fi distribuite catre unitatile de invatamint din tara.
Tot in aceasta saptamina, pe data de 14 decembrie, se va sustine teza la Limba si literatura romana, aceasta proba fiind obligatorie atit pentru elevii de clasa a VIII-a, cit si pentru cei de clasa a VII-a.
Pe durata celor doua ore, cit va dura teza, elevii vor fi supravegheati de doi profesori din scoala, iar lucrarile vor fi evaluate de doi profesori, altii decit cei din unitatile de invatamint din care provin lucrarile. Corectarea lucrarilor va dura maxim trei zile si se va face pe baza unui punctaj de 1 la 100, 10 puncte din oficiu si 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete. Elevii care vor fi prinsi copiind in timpul examenului vor primi nota 1. Depunerea contestatiilor se va face dupa vacanta de Craciun, pe 11 ianuarie 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii