Mergi la conţinutul principal

Astăzi, ultima zi pentru plata fără penalizare a taxelor locale

• de luni, 3 octombrie, încep să curgă majorările: 1% pentru fiecare lună de întârziere • majoritatea contribuabililor brăileni au preferat să plătească integral şi anticipat pe întregul an taxele şi impozitele pentru a beneficia de reducerea oferită de municipalitate

 

Potrivit Codului Fiscal, data de 30 septembrie este termenul final de plată pentru taxele locale pe clădiri, terenuri şi maşini, iar în cazul municipiului nostru este şi termenul limită până la care se achită a doua tranşă a taxei de salubrizare.

Regula stabilită prin Codul Fiscal spune că plata impozitului se face în două tranşe egale, termenele-limită fiind stabilite, în 2016, pentru 30 iunie şi 30 septembrie. Ca o paranteză, anul acesta a fost prorogat cu 3 luni termenul din 31 martie, fiind astfel împins către finalul lunii iunie.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea termen de plată însă, acesta a rămas neschimbat, ceea ce înseamnă că proprietarii de clădiri, terenuri şi maşini pot achita până cel târziu astăzi, fără majorări, a doua rată din impozitul anual.

Sancţiunea pentru întârzierea după termenul 30 septembrie a obligaţiilor către bugetul municipiului constă într-o majorare cu 1% pe lună a sumei datorate.

De precizat că persoanele care şi-au plătit deja aceste taxe nu intră sub incidenţa termenului fiscal 30 septembrie şi, mai mult decât atât, proprietarii care au efectuat plata înainte de 30 iunie au beneficiat de o reducere cu 10% acordată de autorităţile locale la impozitul pe terenuri şi clădiri şi de 5% pentru mijloacele de transport.

Ar mai fi de adăugat că majoritatea brăilenilor au preferat să facă plata anticipată integrală a obligaţiilor fiscale către bugetul local, tocmai pentru a beneficia de bonusul acordat de municipalitate contribuabililor „harnici”. De altfel, la început de an şi în apropierea scadenţei de la 30 iunie 2016, ghişeele Direcţiei Finanţelor Publice locale ale primăriei au fost aglomerate.

Taxele şi impozitele locale, se pot achita şi online, de pe platforma www.ghiseul.ro, după ce, în prealabil, contribuabilul obţine un username şi o parolă de acces, de la sediul din bulevardul AL. I. Cuza al Direcţiei Finanţelor Publice Locale, aflată în subordinea primăriei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu