• la această ediţie a simpozionului au fost invitaţi să participe: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere
Astăzi, 6 August 2019, ora 10, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu” Brăila, din Şoseaua Buzăului nr. 15, are loc deschiderea oficială a celei de a IV-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”. Evenimentul a fost iniţiat de consilierul judeţean Marian Căpăţână, este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila şi organizat de Muzeul Brăilei “Carol l”, având ca partener Primăria Municipiului Brăila.
Tema ediţiei din acest an, care se desfăşoară în perioada 5 august - 9 septembrie este “Mitul cultural şi jertfelnic”, iar concurenţii au ca material de realizare a lucrărilor marmură de Ruşchiţa.
Au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori : cinci din România şi unul din Republica Moldova, două din Bulgaria, trei din Ukraina şi câte unul din Taiwan, Iran, Japonia, Canada, Italia, Argentina şi Costa Rica.
La această ediţie a simpozionului au fost invitaţi să participe: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere.
Ana-Maria Negară este absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, promoţia 2008, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are în palmares: trei expoziţii personale în galerii din Iaşi şi Viena, 25 de simpozioane de creaţie, în România, Lituania, Cipru, Turcia, Egipt, Qatar, Omna, Iran, Israel, Italia, participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, trei premii pentru sculptură şi a mai participat la ediţiile din anii 2015 şi 2018 ale Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”.
Vlad-Dan Perianu este absolvent al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1995, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are în palmares: şapte expoziţii personale în galerii din Bucureşti, Braşov, Arcuş, 27 de simpozioane de creaţie în România, Germania, Austria, participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate şi a câştigat Premiul UAPR pentru sculptură în anul 2018.
Genti Tavanxhiu este sculptor albanez cu reşedinţa în Italia, organizează şi coordonează evenimente internaţionale de sculptură în Albania, la Korça, Elbasan şi în Italia, la Spinetoli şi are în palmares: 10 expoziţii personale în galerii din Albania, Italia, Japonia, 39 de simpozioane de creaţie în Albania, Italia, Arabia Saudită, Japonia, Turcia, Macedonia, Muntenegru, China, Taiwan, Luxemburg, Iran, Cipru, Franţa, Egipt, Israel, Portugalia, Dubai, Elveţia, Spania şi a câştigat 10 premii internaţionale pentru sculptură.