Mergi la conţinutul principal

Astăzi se deschide Simpozionul Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”

• la această ediţie a simpozionului au fost invitaţi să participe: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere

 

Astăzi, 6 August 2019, ora 10, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu” Brăila, din Şoseaua Buzăului nr. 15, are loc deschiderea oficială a celei de a IV-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”. Evenimentul a fost iniţiat de consilierul judeţean Marian Căpăţână, este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila şi organizat de Muzeul Brăilei “Carol l”, având ca partener Primăria Municipiului Brăila.

Tema ediţiei  din acest an, care se desfăşoară în perioada 5 august - 9 septembrie este “Mitul cultural şi jertfelnic”, iar concurenţii au ca material de realizare a lucrărilor marmură de Ruşchiţa.

Au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori : cinci din România şi unul  din Republica Moldova, două din Bulgaria, trei din Ukraina şi câte unul din Taiwan, Iran, Japonia, Canada, Italia, Argentina şi Costa Rica.

La această ediţie a simpozionului au fost invitaţi să participe: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere.

Ana-Maria Negară este absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, promoţia 2008, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are  în palmares: trei expoziţii personale în galerii din Iaşi şi Viena, 25 de simpozioane de creaţie, în România, Lituania, Cipru, Turcia, Egipt, Qatar, Omna, Iran, Israel, Italia, participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, trei premii pentru sculptură şi a mai participat la ediţiile din anii 2015 şi 2018 ale Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”.

Vlad-Dan Perianu este absolvent al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1995, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are în palmares: şapte expoziţii personale în galerii din Bucureşti, Braşov, Arcuş, 27 de simpozioane de creaţie în România, Germania, Austria, participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate şi a câştigat Premiul UAPR pentru sculptură în anul 2018.

Genti Tavanxhiu este sculptor albanez cu reşedinţa în Italia, organizează şi coordonează evenimente internaţionale de sculptură în Albania, la Korça, Elbasan şi în Italia, la Spinetoli şi are în palmares: 10 expoziţii personale în galerii din Albania, Italia, Japonia, 39 de simpozioane de creaţie  în Albania, Italia, Arabia Saudită, Japonia, Turcia, Macedonia, Muntenegru, China, Taiwan, Luxemburg, Iran, Cipru, Franţa, Egipt, Israel, Portugalia, Dubai, Elveţia, Spania şi a câştigat 10 premii internaţionale pentru sculptură.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu